CINE SUNTEM

“Vreau cu incapatanare sa cred ca Romania nu e o cauza pierduta, ca fiecare dintre noi va constientiza, la un moment dat, importanta implicarii sale in mersul coerent al comunitatii numita diaspora. Fara forte intelectuale, munca, ambitie si consistenta, nu se poate forma o viziune. ROMANIA IN CONTACT este un concept de calitate care mizeaza pe inteligenta, creativitate, perseverenta si talent. Suntem o asociatie non-guvernamentala, o revista in print, un website, un blog, dar, dincolo de toate acestea, suntem o tendinta pozitiva de a imbunatati societatea romaneasca prin puterea exemplului. Suntem excelenta, ecou, rezonanta si reper…” (Daniela Vitelaru, presedintele Asociatiei Romania in Contact si Directorul Editorial al publicatiei bilingve cu acelasi nume publicata la Londra)

Blogul intitulat ”ROMANIA IN CONTACT”  a fost infiintat  pentru a gazdui agenda evenimentelor interesante de peste tot din lume.  ROMANIA IN CONTACT este o marca romaneasca independenta din toate punctele de vedere, realizata pentru romanii din intreaga lume de catre jurnalistul international independent Daniela Vitelaru, alaturi de colaboratori profesionisti, internationali, din intreaga lume.

Website-ul nostru: http://www.romaniaincontact.com.

28 thoughts on “CINE SUNTEM

  1. Buna iubita,
    Felicitarile mele pentru idee.
    Evident, nu pot sa nu te sustin, mai ales ca te apreciez ca profesionista.
    Ai tot sprijunul din partea colegii tale de trust.

    Mult succes.

  2. Multumesc pentru mail, am citit aproape tot continutul BLOG-ului, cu admiratie si mandrie, cum se cade atunci cand se mai aude si “de bine” despre romanii “de dincolo”.
    Felicitari si succes mai departe!

  3. Felicitari pentru initiativa si succes in misiune! Un gand bun din Toscana, alaturi de disponibilitatea Forumului intelectualilor romani din Italia (FIRI), pentru orice dezbatere, analiza sau discutie civilizata – reala sau virtuala – privind rosturile, tendintele, problemele si succesele diasporei romanesti, adica a Romaniei “din afara Romaniei”.
    Cu prietenie,
    Horia Corneliu Cicortas

    1. Acest blog nu este neaparat un loc al dezbaterii, este mai degraba un suport al etalarii actiunilor, activitatilor si evenimentelor care ii includ pe romanii “din afara Romaniei”. Este un loc al prieteniei, al colaborarii si al evolutiei relatiilor interumane. Forumuri si bloguri unde toti se cearta si se contrariaza sunt destule. Va astept sa va alaturati oricand initiativei mele, cu atat mai mult cu cat sunteti persoana care coordoneaza un Forum al Intelectualilor, ceea ce poate fi cu atat mai interesant (avand in vedere persoanele care compun acest grup pot “genera” stiri). Sa auzim de bine!!!

  4. ,,, este nevoie de asa ceva ,,, un alt nivel si un alt drum ,,, trebiue sa ne folosim energia si altfel ,,, te poti baza si pe cei din firenze ,,,

    1. ce satisfactie sa vad ca grupul de colaboratori si sustinatori se mareste! impreuna suntem pe drumul cel bun! salut romanii din Firenze!!!!

  5. Sunt un roman care a gustat din “american dream” cam 3 luni cu un program studentesc destul de renumit.Mi-au trecut atunci ganduri de genul sa raman sau sa ma intorc in SUA cu un alt tip de visa, dar poate din cauza ca sunt moldovean(din Romania,pt ca am observat ca noi suntem un pic mai legati de glia asta), am ales sa raman langa familie si prieteni si sa lupt aici cu fratii mei politicieni, sa ajut la schimbarea de care are atata nevoie Romania si care toata lumea o asteapta.O schimbare mai intai in mentalitate care a inceput cu primii romani plecati in afara granitei, apoi economie, administratie, ultimele inca le asteptam.Popoare care au plecat in alte tari mai dezvoltate si apoi s-au intors la ei acasa, au mai fost si vor mai fi.Important e ceea ce facem de acum. Am vazut ce inseamna civilizatia vestului, cat am fost plecat, nu numai in SUA dar am gustat si alte civilizatii, am observat o relatie pur matematica: cu cat e mai “civilizata” o tara(chestiune direct proportionala si cu faptul cata energie/apa se consuma) cu atat scade nivelul de inteligenta,costurile pt educatie cresc, oamenii devin mai materialisti,implicit mai putin spirituali,mai artificiali cu ei etc.E normal sa fim o generatie, sau mai exact niste generatii de sacrificiu.Tare as vrea ca toti romanii( in ciuda faptului ca majoritatea institutiilor media(presa, tv) din strainatate ne impart pe categorii, discrimineaza, si nimeni nu ne ia apararea, nici macar presa condusa de mai marii alesi nu ne apara numele de roman) sa se trezeasca cu adevarat din somnul ce ne duce la moartea identitatii si sa riposteze. Eu nu inteleg cum poate un danez sau italian sa ne intrebe daca mai sunt oameni albi la noi, si cu ochi albastri. Exista posibilitatea ca sa ne refacem agricultura. Daca observam ca nu merge treaba in tara si nimeni nu se ocupa de ce nu punem mana, impreuna sa facem. Avem atata pamant necultivat. Oare nu exista solutii la problema noastra? Eu cred ca una dintre ele ar fi constructia unor comunitati agrare, mai intai, si apoi alte comunitati care sa faca alte treburi de care avem nevoie. Tip albina. Avem si o pilda legata de Unirea romanilor si anume cea a lui Mos Ion Roata, unde-s doi puterea creste, chiar in imn se spune, numai ca suntem cam surzi la valorile strabune.Eu personal nu am bani sa fac nimic,e o problema generala, daca punem umarul cu totii, cred ca putem reusi sa ridicam o tara.Astept comentarii.Sanatate!

  6. Buna ziua romanilor de pretutindeni!

    Este un proiect adevarat si va felicit! Poate este un moment bun ca sa putem renaste.
    Va propun o carte (usor de digerat) scrisa de un om care stie ce inseamna viata printre straini: Neagu Djuvara “O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri”.
    Propun o incercare adevarata( apeland la istorici de calitate) de dezbatere in spatiul public a aspectelor controversate (din pacate) legate de maresalul Antonescu.
    Va doresc succes si sunt alaturi de voi!

  7. Salut, oameni buni!
    Iata ca am facut si eu primul pas…din cei ce sper ca vor urma.
    Scriam undeva ca romanul e ca mararul, peste tot… si nu retractez nimic, pentru ca in fiecare zi ma conving tot mai mult ca “tocanita” asta de lume,( sic!),nu ar avea nici gust, nici aspect fara “marararul” asta…
    Bafta tuturor!

  8. Felicitari Daniela,
    Speranta Romaniei sta in miinile tinerilor , mai ales a celor din emigratie,pt. simplul motiv ca au posibilitatea de a distinge,analiza si alege prin comparatie,calitatile si defectele societatilor in care au trait!
    Conditia elementara este dorinta de a se implica.
    Din pacate “Cu o floare nu se face primavara”,asa ca o mina de oameni nu vor putea schimba nimic,fiind f rapid fagocitati de “sistem”.
    O mare parte a generatiei tinere din Ro,este prea absorbita de telenovele,disco-bamboo,manelizarea maselor in ultimii ani depasind cu mult cotele de alarma!
    Asa se face ca intre timp puhavii gulerati,predau ereditar stafeta puterii, urmasilor lor, scoliti la inalte cursuri de “contracte supraevaluate,comisioane grase,evaziune fiscala,tunuri bancare,sclavia fortei de munca,badaranie,mitocanie institutionala,etc.
    Un curent de opiniie puternic,urmat de o organizare serioasa,le-ar crea mari probleme si vor incerca din toate puterile sa-l compromita atit din start,cit si pe parcurs!
    Iti cunosc spiritul combativ,impetuozitatea si inteligenta,calitati obligatorii pt. a sustine si promova un asemenea proiect.
    Stii ca poti conta pe mine,ca si pina acum,fie in nume propriu,cit si in numele Partidului “Identitatea Romaneasca”!

    Cu aceasi prietenie,

    Mihai Muntean

    1. Multumesc Mihai pentru gandurile pozitive si pentru incurajare. O sa fac tot ce imi sta in putinta sa fac lucruri extraordinare si de mare ecou…

  9. BUNA DIMINEATA..MA BUCUR CA AM DAT DE UN BLOG AL TUTUROR ROMANILOR PLECATI DIN TARA. DE PUTIN TIMP AM SI EU UN BLOG FACUT DIN DORINTA DE A SPUNE TUTUROR CE AM EU PE SUFLET REFERITOR LA CE SE INTAMPLA IN ROMANIA DE AZI.BLOGUL SE NUMESTE nemeswilly SI ESTE ACTIV DE 6 ZILE.VA UREZ CAT MAI MULTE CONTACTE CU ROMANII DE PRETUTINDENI SI SA TRAIM BINE….DACA POT SPUNE ASA….ASTEPTAM UN FORUM CU ROMANI DE PRETUTINDENI….APROPO, LOCUIESC IN SPANIA,MADRID LOCALITATEA BOADILLA DEL MONTE DE UN AN SI JUMATATE….DACA CREDETI CA VA POT AJUTA CU CEVA, CU FOARTE MULTA PLACERE…

  10. As dori sa stiu cum pot lua legatura cu domnul Cristian Andrei doctor psiholod?Va rog mult ma aflu in Iran si as dori sa discut cu dansul.Multumesc

    1. va rog sa trimiteti pe adresa redactiei un mail cu numele si tara unde va aflati, sa ne ramana adresa dvs. redactia il va transmite direct la echipa cabinetului dr. Cristian Andrei.
      ROMANIA IN CONTACT

  11. Am citit ” blog-magazine”Romania in contact.Bravo Daniela! Complimente! Sunt alaturi de tine si daca te pot ajuta cu ceva… nu ezita. Am scris si eu in viata mea si inca mai scriu.Cind locuiam in tara ,lucram ca profesor si colaboram cu o revista de cultura din simpla si pura pasiune de a scrie….
    In lume se intimpla atit de multe lucruri pozitive si negative care implica comunitatea romaneasca si trebuiesc cunoscute…..
    Te imbratisez
    Georgiana

  12. Buna ziua,
    Am descoperit intamplator aceasta initiativa (care merita toate laudele) si as dori sa adresez o intrebare echipei de la Romania in contact, si anume cum si daca se pot implica romanii din strainatate in acest proiect.
    Va multumesc in avans.

Leave a comment