Aspire for Teachers Academy 2017

pozaAspire for Teachers Academy este un program pedagogic inovator pentru invatatori si profesori de gimnaziu din scolile publice. Pe parcursul a 6 zile, cei mai talentati pedagogi din Romania si America vor preda tehnici educationale si de motivare a elevilor, pregatind profesorii pentru provocarile secolului 21 din punctul de vedere al cunostintelor, caracterului si abilitatilor.

Aspire for Teachers isi propune sa puna in fata fiecarui copil din Romania cei mai motivati, atenti si mai bine pregatiti profesori pentru a desavarsi viziunea noastra de a oferi o educatie excelenta fiecarui copil.

Mai mult decat o Academie, Aspire for Teachers este o comunitate de profesori lideri exceptionali care isi doresc sa se imbunatateasca continuu pentru a le oferi elevilor lor cea mai buna sansa la educatie. Aspire for Teachers aduce laolalta programe de formare inovatoare cu oportunitati de networking si schimburi de experienta in cadrul comunitatii noastre. Colaboram cu experti renumiti in educatie, atat locali cat si internationali, pentru a dezvolta impreuna practici de predare cu un impact real.

Programul se afla la a doua editie si va avea loc intre 27 august si 1 septembrie in Poiana Brasov la Complexul Ana Hotels Sport si este dedicat invatatorilor si profesorilor de scoala gimnaziala din sistemul public din toata tara.

Curricula programului este dezvoltata de catre dascali si pentru dascali, raspunzand prin urmare unor nevoi actuale si reale ale profesorilor din Romania. Prin urmare, Academia de anul acesta se va concentra pe doua aspecte:

  • Project Based Learning – o noua metoda pedagogica, aplicata in mod extensiv in sisteme educationale din alte tari datorita impactului major asupra educatiei si modului de invatare a elevilor. La program vom discuta atat despre partea teoretica si conceptuala a metodologiei, cat si despre cum poate fi ea implementata in contextul actual romanesc.

 

  • Dezvoltarea de soft skills ale dascalilor – avem pregatite workshopuri interactive axate pe schimbarea de mentalitate in educatie, autocunoastere si inteligenta emotionala, profesorul ca lider in comunitate, vorbitul in public, comunicarea profesor-parinte-elev. Acestea toate sunt competente necesare unui dascal bine pregatit, care isi motiveaza elevii si care este activ in comunitatea sa, fiind un factor de schimbare.

Candidatul ideal:

Invatatorii si profesorii Aspire for Teachers au intre trei si douazeci ani de experienta in sistemul de invatamant public, perioada in care au dezvoltat o cariera bazata pe daruire si valori. Sunt persoane pasionate de meseria lor si pun accent pe interesele si nevoile elevilor lor mai presus de orice. Doresc sa se perfectioneze in mod constant, invatand practic, prin schimb de experiente cu alti profesori la fel de motivati si performanti. Sunt vizionari intelegand ca aptitudinile si atitudinile elevilor deprinse in scoala trebuie sa tina pasul cu cerintele secolului 21. Sunt pozitivi si dornici sa maximizeze resursele pe care le au la dispozitie pentru a obtine rezultate exceptionale. Au demonstrat initiativa si creativitate atat in cadrul scolii cat si in afara ei si au un impact in comunitatile lor.

Aplicatiile pentru Aspire for Teachers sunt deschise pentru toate zonele geografice ale Romaniei.  Programul este gratuit, singurul cost suportat de participant este cel de transport pana la locul evenimentului.

Termenul limita pentru inscrieri este 15 iunie.

Absolventii acestui program pot deveni ambasadori ai proiectului Aspire for Teachers. Aspire for Teachers este un program pentru si cu profesori. Echipa de organizare este formata din participanti la programul Aspire for Teachers 2016 si in fiecare an dorim dezvoltarea mai departe a conceptului, profesorii participanti devenind astfel tutori pentru alti colegi in anul urmator. Cei interesati sa ajute la dezvoltarea acestui proiect pot face parte din echipa Aspire for Teachers ulterior programului.

Mai multe detalii si inscrieri AICI.

www.aspireforteachers.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s