Februarie-Martie 2017 – #rezist

unnamed (2)Ultimele două luni au fost marcate de implicare și spirit civic. Românii au înțeles că democrația nu este un exercițiu ocazional și că împreună pot ajunge la schimbarea pe care și-o doresc. Lunile februarie și martie pot fi rezumate sub un singur cuvânt: #REZIST.

Protestele #rezist

După noaptea de 31 ianuarie, când a fost dată celebra Ordonanță 13, am fost martorii celor mai mari proteste de după Revoluție: peste 600.000 de oameni au fost în stradă în toată țara. Membrii PACT au fost alături de protestatari zi și noapte, ajutând la crearea celei mai importante opoziții la majoritatea guvernamentală: strada.

unnamed (1)Unul dintre cei mai activi protestatari este colegul nostru, Cristian-Mihai Dide. El și-a mutat biroul în Piața Victoriei și protestează în fiecare zi. A fost caracterizat ca un exemplu de civism, perseverență și #rezistență. Povestea lui Dide este remarcabilă.

Puteți citi mai multe despre el: Portret de #REZIST de la Teleorman – Sebastian Burduja, Protestatar #rezist, amendat de 6 ori şi luat cu duba. O lecţie de civism şi demnitate – EpochTimes Romania, Manualul de intimidare a protestului paşnic în România 2017: amenzi, ameninţări, abuzuri – Sebastian Burduja.

În timpul acestor două luni, PACT a luat numeroase poziții împotriva încălcărilor flagrante ale statului de drept și democrației de către majoritatea guvernamentală PSD-ALDE.

România are nevoie urgentă de un Guvern CREDIBIL. PACT solicită demisia Guvernului Grindeanu.

Nu dormim, vă păzim: PSD şi ALDE pregătesc noi atacuri la adresa justiţiei

Opriţi subminarea statului de drept. Membru PACT, victima încercărilor de intimidare a protestatarilor

Din Piaţa Victoriei, la Palatul Parlamentului. PSD şi ALDE continuă războiul cu românii cinstiţi prin Şerban Nicolae, vocea infractorilor din Parlament

PACT solicită PSD retragerea sprijinului politic pentru Cătălin Rădulescu, deputatul care ameninţă cetăţenii cu mitraliera

unnamedPACT a redactat o Moțiune pentru România, semnată de aproximativ 20.000 de români. Este o moțiune civică pentru rezolvarea conflictului politic din România și pentru așezarea democrației românești pe baze sănătoase. Poate fi semnată în continuare, aici.

Președintele PACT, Sebastian Burduja (foto 3), a fost invitat la mai multe emisiuni din țară și din străinătate (TVR1, Antena 3, Realitatea, etc)  și a dat mai multe declarații despre ”Revoluția Luminii”pentru publicații străine: France24, Euronews, IBTimes, Spiegel, Extreme Alaska.

În timpul protestelor, zvonurile cu oameni (și câini) plătiți de Soros și multinaționale pentru a protesta au fost răspândite de televiziunile de casă ale partidelor și de politicienii de la putere. Sebastian Burduja a fost victima unui alt fel de aparat de propagandă: conturile false de Facebook. Mai multe, aici.

Viitorul României

Președintele PACT, Sebastian Burduja, și directorul executiv PACT, Alin Iliescu, au scris în Republica despre cum arată partidele din România de astăzi și cum ar trebui să arate de fapt. Partidele politice sunt instituții nereformate care au favorizat apariția unei prăpastii între cetățeni și politicieni. Elefantul democraţiei româneşti este (tot) partidul, iar modul în care partidele politice funcționează trebuie regândit în profunzime pe cinci tipuri de resurse: oameni, idei, finanțare, organizare și comunicare. Articolul poate fi citit integral, aici.

Sebastian Burduja a fost invitat la Forumul de la Bruxelles, organizat de The German Marshall Fund of the United States. Impresiile de la acest eveniment de talie mondială, care aduce în atenţia publică principalele provocări ale lumii, aici.

Un alt articol marca Sebastian Burduja și Alin Iliescu este despre o rețetă în trei pași pentru creșterea economică în România. Un articol extrem de necesar, mai ales în contextul ”generozității” actualului guvern.

Marșul pentru Europa

Un moment important din luna martie a fost Marșul pentru Europa pe care PACT a avut onoarea să-l co-organizeze alături de două ONG-uri internaționale: Stand Up for Europe și We are Europe. PACT s-a remarcat ca fiind cel mai european partid de pe scena politică românească.

Implică-te. Donează. Urmăreşte-ne pe Facebook. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s