Daniela Vițelaru cere 250.000 de lire sterline despăgubire pentru umilire publică, instigare la ură, defăimare și calomnie ziarelor din diaspora care și-au mințit publicul

15 martie 2017, Londra

18268444_1672765692751419_5756028114003885236_nDirectorul școlii de televiziune Junior International din Marea Britanie, jurnalista Daniela Vițelaru, a fost atacată online câteva luni la rând anul trecut de către câțiva lucrători la ziarele Gazeta Românească (din Italia ) și Ziarul Românesc (din UK).

Indivizii în cauză nu pot fi catalogați jurnaliști, întrucât, într-un caz atât de complicat ca cel prezentat în aceste ziare, avem clar de-a face cu o anchetă care are nevoie de timp si de mărturii din toate sursele pentru a fi corectă. Informația de pe site-urile acestor publicații a fost  preluată de un alt aspirant la funcția de jurnalist de la Jurnalul Românesc (din Austria).

Persoanele care au dorit să denigreze proiectele conduse de Daniela Vițelaru sunt prieteni apropiați, dacă ar fi să analizăm scurt profilele acestor personaje și pozele împreună de-a lungul timpului.

Vițelaru, pasionată și dedicată proiectelor sale, a încercat pe cale amiabilă, inutil, timp de 10 luni să dicute cu semnatarii articolelor. Au fost trimise mailuri oficiale către ziare pentru a fi eliminate – sau să completate – aceste materiale. Nimic nu s-a întâmplat. Această situație este de neacceptat în zona mass-media.

Când o știre este incompletă, subiectivă sau nedocumentată, această știre devine falsă. Lipsa documentării schimbă faptele. Lipsa documentării schimbă realitatea. Acest caz nu este o glumă, este un grav semnal de alarmă la cum sunt detestați și atacați românii care fac lucruri bune, care vor să crească și, cel mai grav, cît de repede se întinde un neadevăr scris inconștient în online. Aceștia nu sunt jurnalilști, aceștia sunt păreriști și nu am să fiu parte din bâlciul lor, din rahatul lor. Am avut pierderi uriașe și încă am din cauza lor. Nu chiar toata lumea mă cunoaște, iar cei care citesc așa ceva despre mine, nu au timp și răbdare să afle toata situația. Și se indepartează, logic. Aștept și 7 ani ca situația să fie clarificată prin lege. Toți cei care au declarat tâmpenii vor fi trași la răspundere. Mereu mi-am rezolvat problemele, chiar si după mai mulți ani, cu oricine am avut de rezolvat câte ceva în viața mea. Nu uit nimic, mai ales că, după venirea mea la București pentru a crește proiectele și a ma detașa puțin de stresul public din UK, am fost urmărită online și toate acțiunile mi-au fost împiedicate. Am fost tentată să- i las în plata Domnului de oameni mici. Însa, dacă nu le dai oamenilor ce merită, la timp, vor repeta să te rănească din neputință și frustrare personală”, mărturisește Daniela Vițelaru  (foto) pentru presa din România.

Persoanele implicate în acest scandal sunt foști colaboratori supărați pentru anularea unor evenimente de modă cu juniorii (si părinții lor) de la școala de televiziune pe care Daniela Vițelaru o coordonează.

Evenimentele în cauză au fost cedate unei agenții de PR și organizare de evenimente și vor fi reluate în toamna acestui an la Londra. Orice aspect rămas nerezolvat în ultimul an va fi remediat pe parcursul anului 2017. Toată echipa de la scoala de televiziune Junior International TV din Londra a fost schimbată, iar la București este în creștere. Urmează o perioadă de regenerare.

Alina David

Advertisements

One thought on “Daniela Vițelaru cere 250.000 de lire sterline despăgubire pentru umilire publică, instigare la ură, defăimare și calomnie ziarelor din diaspora care și-au mințit publicul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s