Domnule Victor Ponta, cereţi-le scuze românilor din diaspora pentru acuzele nefondate

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) îi solicită deputatului PSD Victor Ponta să-şi ceară scuze public pentru declaraţiile lipsite de respect la adresa cetăţenilor români din diaspora cu privire la votul din noiembrie 2014.

Acesta a declarat duminică, 21 august: “Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor”.

Victor Ponta îi jigneşte încă o dată pe cetăţenii din afara ţării prin aceste acuzaţii nefondate. PACT îi solicită acestuia să le ceară public scuze românilor care au stat ore în şir la coadă din cauza deciziilor guvernului condus de domnia sa.

PACT îi solicită de asemenea acestuia să prezinte dovezi pentru acuzele lansate la adresa cetăţenilor români prin care să demonstreze că există cazuri de români “care s-au aşezat de două, trei, patru ori la coadă să se arate la televizor”.

„O bună parte din cei care au fondat PACT sunt tineri care au studiat în străinătate. Mulţi dintre ei se aflau acolo la momentul alegerilor din 2014. Ca fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, am fost sunat de sute de tineri români care mi-au povestit că au aşteptat cinci, şase sau chiar şapte ore pentru a putea vota. Indiferent de optiunea politică, este inacceptabil pentru un stat să limiteze dreptul la vot, fundamental şi sacru. Ruşine pentru asemenea declaraţii şi ruşine celor care le cred a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT.

***

PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s