Daniela Vițelaru va cere despăgubiri semnificative Ziarului Românesc și Gazetei Românești pentru calomnie, defăimare, intimidare, instigare la ură și dezbinare a comunității românilor din Marea Britanie

Comunicat de presă

Londra, 21 iunie 2016

Școala de televiziune pentru copii JUNIOR INTERNATIONAL TV, alături de revista ROMANIA IN CONTACT și compania INDUSTRY OF BEAUTY au fost implicate, în ultima săptămână, într-un scandal de proporții la Londra. Gazeta care a dat publicității informații trunchiate și neverificate este Ziarul Românesc. Informațiile au fost preluate, din nou fără a fi verificate, de către Gazeta Romanească, ziar românesc publicat în Italia.

Seria de informații incomplete, în mare parte eronate și subiective, au adus un val de furie nejustificată în comunitatea românilor din Londra, numele coordonatorului celor trei companii fiind afectat semnificativ.

Punctul de pornire al întregului scandal public a fost o postare pe platforma Facebook, făcută în nume personal, a unui colaborator al companiei I AM JUNIOR PRODUCTION care a fost înlăturat din structura în data de 5 aprilie, în urma lipsei de etică și a incompatibilității în lucrul cu copiii. Postarea a atras un grup de părinți nemulțumiti în urma unui spectacol de modă unde copiii de la Junior International TV au fost implicați si care a fost reprogramat din motive de sănătate ale organizatorului. Amânat, deci nu anulat.

Articolele publicate online au fost distribuite cu repeziciune, fapt pentru care Daniela Vițelaru, care se află la conducerea tuturor acestor proiecte, va acționa în judecată cele doua publicații. Aceasta cere despăgubiri semnificative celor două ziare pentru calomnie, defăimare, intimidare, instigare la ură și dezbinare a comunității românilor din Marea Britanie.

“Este inadmisibil să se facă o asemenea gafă jurnalistică, informațiile să nu fie verificate din cel puțin două surse și să se inducă în eroare cu o așa ușurință o masă de oameni care nu au acces și la alte dovezi decât cele publicate ostentativ de către un ziar gratuit. Aceste situații aduc un deserviciu uriaș întregii comunități și îi instigă pe oameni la ură în mod gratuit. Sunt decisă să duc până la capăt acest caz și să las instanțele să scoată la lumina adevărul”, precizează Daniela Vițelaru.

junior international tv logo

Advertisements

One thought on “Daniela Vițelaru va cere despăgubiri semnificative Ziarului Românesc și Gazetei Românești pentru calomnie, defăimare, intimidare, instigare la ură și dezbinare a comunității românilor din Marea Britanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s