Cea de-a doua ediție a evenimentului ”Pașaport internațional de sănătate” a adus împreună românii din UK preocupați de sănătatea lor

DSC_1051 copyRevista bilingvă ROMANIA IN CONTACT a organizat a doua ediție a seriei de evenimente pentru informarea românilor din Marea Britanie, în zilele de 3 și 4 octombrie 2015, în orașele Bristol și Londra. Reprezentanții partenerilor naționali și internaționali, Destine Broker de Asigurare și Reasigurare, Societatea Medicală Română din UK și Clinica stomatologică Just Smile, le-au vorbit invitaților despre modul în care funcționează sistemul de sănătate britanic și le-au oferit alternative de accesare a serviciilor medicale prin încheierea unor asigurări de sănătate private.

Întâlnirea a debutat cu expunerea structurii sistemului de sănătate din Marea Britanie făcută de reprezentanții Societății Medicale Române din UK, doctorii Alexandru Liță (foto 2) și Edmond Munteanu, care au vorbit despre modul de organizare și de funcționare a instituțiilor responsabile de livrarea serviciilor medicale.DSC_0994 copy

În plus, cei prezenți au aflat cum pot intra în legătură cu medicul de familie și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze ca să aibă parte de consultații de specialitate: programarea, înregistrarea și apoi primul contact cu medicul de familie sau cu o asistentă. În plus, cei doi reprezentanți ai SMRUK au oferit îndrumări pentru o interacțiune mulțumitoare cu cadrele medicale, dar și despre utilitatea cardului de sănătate european. Societatea Medicală Română din UK este o rețea de profesioniști din sfera sănătății care își propune să faciliteze relațiile dintre entitățile medicale și pacienți, atât la nivel național, în Marea Britanie, cât și între cele din Regatul Unit și cele din România.
DSC_1011 copyApoi, reprezentanții Destine Broker de Asigurare și Reasigurare și al partenerului Cigna Global IPMI, le-au prezentat invitaților alternativa serviciilor publice medicale din orice stat unde aceștia și-ar avea reședința, o asigurare de sănătate privată. Produsul, este disponibil pentru orice tipologie de client și se găsește în trei variante, Silver, Gold și Platinum, cu planuri de servicii suplimentare, putând acoperi cheltuieli între 1 și 3 milioane de dolari. Interesați să ofere cele mai bune posibilități pentru fiecare asigurat, reprezentanții Destine și Cigna Global IPMI au menționat că cele trei planuri de asigurare oferă clienților orice tip de investigație sau intervenție medicală, inclusiv tratamentul bolilor grave, cancerului, transplantul de organe etc., la cele mai ridicate standarde, în clinici de excelență, în orice țară alege clientul să se trateze. Întrucât asigurarea este personalizată, prețul ei este confidențial și poate fi stabilit în urma completării unui formular. Destine Broker de Asigurare și Reasigurare este parte a Destine Holding, companie care ocupă locul al treilea în topul brokerilor naționali și internaționali activi în România și are peste 1 milion de clienți. Compania este partener Cigna Global IPMI, furnizor de asigurări medicale prezent în peste 30 de țări și are milioane de clienți la nivel mondial.

DSC_1086 copyA treia intervenție în cadrul evenimentului a fost din partea reprezentantului Clinicii de stomatologie Just Smile, dr. Laurențiu Marinaș (foto 4). Just Smile va începe o colaborare alături de Destine Broker de Asigurare și Reasigurare  să ofere cetățenilor români sau de alte naționalități, tratamente stomatologice atât pe teritoriul UK, cât și în România. Cele două companii gândesc un concept prin care să atragă pacienți oferind posibilitatea unei prime consultații gratuite făcută  la Londra, de o delegație de medici de la București, urmând ca restul tratamentelor să fie aplicate în capitala României, unde este știut faptul că prețurile acestor intervenții medicale sunt mult mai reduse față de cele din alte țări. În plus, un procent important (până la 90%) din aceste costuri pot fi acoperite de către Cigna Global IPMI în cazul achiziționării unei polițe de asigurare.

În cadrul întâlnirii, dar și la finalul ei, invitații au adresat întrebări și au primit răspunsuri de la reprezentanții companiilor și de la cei ai Societății Medicale Române din UK și cerut detalii cu privire la informațiile prezentate.

DSC_0990 copyUrmătoarea întrunire a românilor din Marea Britanie cu partenerii care vor aduce în discuție subiecte de interes actual este anunțată în această iarnă și se urmărește o mai mare participare din partea comunității românilor din diaspora, dar si altor comunitati cu statut de expati in UK.

Evenimentele din cele două orașe – Londra și Bristol – s-au bucurat de prezența reprezentantilor autorităților române din Marea Britanie, in persoana domnului Manuel Donescu (foto 5) – șeful secției comerciale din cadrul Ambasadei României la Londra si consulului onorific din Bristol – dr. Răzvan Constantinescu. La Londra am avut parte și de o surpriză pusă la cale de domnul George Ardelean, reprezentantul BACG Group care a invitat trupa de actori de comedie CNP (Radu Pietreanu, Cristi Priza si Tibi Neuronu) să salute publicul în stilul lor caracteristic. DSC_0906 copy

Parteneri în datele de 3 și 4 octombrie 2015:

Destine Broker de Asigurare: Alina Preda – director dezvoltare Destine Broker, Nicolas Roubin – Head of Business Development, Europe Global IPMI, Ștefan Puntea – acționar, Manager Suceava, Maria Mocănașu – Manager Onești ;

Societatea Medicală Română din UK: dr. Edmond Munteanu, dr. Alexandru Liță;

Clinica stomatologică Just Smile: dr. Laurențiu Marinaș – manager.

Un articol mai amplu despre acest subiect va fi publicat pe site-ul revistei organizatoare în scut timp.

Ramaneți alături de noi: http://www.romaniaincontact.com

Redacția

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s