Junior International TV a organizat primul seminar pentru părinții copiilor români din Marea Britanie

seminar-parinti-JuniorTV, sept 2015Școala de Televiziune Junior International TV a organizat la Londra, la finalul lunii septembrie 2015, primul eveniment dedicat exclusiv părinților. În cadrul întâlnirii, psihologul Andreea Stoica, le-a vorbit celor prezenți despre Comunicarea eficientă dintre părinți și copii.

Andreea Stoica este un psiholog experimentat, specializat în psihologie clinică, psihoterapie și consiliere psihologică. Având o experiență de peste opt ani în tratarea celor mai diverse cazuri, de la anxietate până la prevenirea dificultăților în viața de cuplu, interesul ei se îndreaptă și către dezvoltarea capacităților emoționale și sociale ale copilului, într-un mod sănătos și accesibil. Atenția pentru cei mici a determinat-o pe Andreea Stoica să organizeze seminarii care să-i motiveze pe părinți să folosească tehnicile de cognitiv-comportamentale spre îmbunătățirea relației părinte-copil.

În cadrul seminarului, psihologul le-a prezentat participanților tipologia stilurilor parentale pornind de la ideea că prin stilul parental se reflectă stabilirea și verificarea modului în care sunt duse la îndeplinire sarcinile, pedepsirea nerespectării lor și satisfacerea nevoilor copiilor.

În continuare, adulților li s-a amintit că, în familie, comunicarea eficientă este necesară între toți membrii ei, dar mai ales între părinți, care trebuie să asculte activ și să ceară copilului, în mod eficace, să realizeze anumite sarcini. Părintele trebuie să cunoască așteptările și importanța echilibrului dintre acestea și nevoile de dezvoltare socio-emotională a copilului.

AGI_9943Psihologul le-a mai vorbit participanților la seminar despre comportamentele nedorite și despre modalitățile prin care ar trebui gestionate, insistând pe noțiunile de educare pozitivă, de stimulare și de întărire a comportamentului pozitiv, pe diminuarea comportamentului nedorit prin ideea de recompensă și de pedepsă ușoară. S-a mai pus accentul pe însemnătatea disciplinei făcute cu calm și pe nevoia de recunoaștere si de reglare a emoțiilor.

Pe parcursul seminarului, părinții prezenți au interacționat cu psihologul invitat, au aprobat materialul și au adus în discuție dificultățile pe care le-au întâmpinat în relația lor cu cei mici, obținând răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat.

Primul eveniment dedicat exclusiv părinților, organizat de Școala de Televiziune Junior Internațional TV, având-o ca invitată pe psihologul Andreea Stoica, a fost receptat cu interes de către părinții prezenți. Următorul seminar va fi organizat în data de 31 octombrie la Londra.

Redacția

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s