Distracția românească de la evenimentul DOR DE CASĂ s-a redus la o zi

Afis A3 Dor de casa RO modificat 2Organizatorii au oferit, publicul român de la Londra a ales! Marele eveniment DOR DE CASĂ  va avea loc doar în ziua de 24 mai 2015. Propus în zilele de 24 și 25 mai, când în Marea Britanie este Bank Holiday (zile libere la nivel național), evenimentul dorea să reunească românii de la Londra în două zile de petrecere. Majoritatea însă și-au exprimat regretul că nu pot fi prezenți în ambele zile întrucât se întorc la serviciu în sectorul privat, ziua de luni, 25 mai nefiind liberă pentru ei. Toți cei implicați au regândit întregul concept la o singură zi de eveniment la intensitate maximă! Toți artiștii anunțati pentru ziua a doua se vor alatura într-o ediție următoare.

Răspunsul publicului DOR DE CASĂ reflectă pe deplin conexiunea strânsă a românilor din diaspora cu țara. Evenimentul va fi o petrecere câmpenească cu scopul să reunească mii de români într-o locație iconică din Londra unde o frântură din România tradițională, autentică să fie adusă mai aproape de publicul larg. Denumirea evenimentului reprezintă desigur o metaforă, dorul de casă se manifestă, de obicei, prin acțiunile noastre, prin respectarea originilor, a țării din care venim.

Evenimentul promovează imaginea României în Marea Britanie prin artă tradițională, muzică ușoară și populară, expoziții de meștesuguri, gastronomie și târg de produse artizanale.  Acestui demers s-au alăturat numeroase grupuri de români de la Londra care au simțit  nevoia unei implicări mai active în prezentarea comunității românești din Marea Britanie prin manifestări culturale vizibile, de amploare, ca cel de față.

Nume mari din lumea spectacolului vor veni din România să încânte comunitatea românească din UK. Spectacolul este un eveniment de familie, copiii având o zonă special amenajată de către școala de televiziune Junior International, cu activități dintre cele mai atractive, incluzând o defilare a costumelor populare pe scena mare a festivalului.

Detaliile evenimentului:

 

Organizator DOR DE CASA : ROMANIAN EVENTS PRODUCTION LTD

Data și ora: 24 mai 2015, h: 12.00 – 20.00

Locatia: Allianz Park, Greenlands Lane, Hendon, Londra, NW4 1RL

Reprezentații artistice: Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Mariana Deac, Robert Pumnea, Fratii Trifoi, Livia Constantinescu, Cornelia si Lupu Rednic, Romică Ifrim, Remus Stana, Iulian Pascal feat. Vyo, Adda și Smiley.

Prezentarorul spectacolului: actorul Varu’ Săndel

Partneri: Revista româno-engleză ROMANIA IN CONTACT, Anunțul românesc, Gazeta de România, Marketology, Ro Events UK, Romanian Folklore Fest, Gazeta Românească, Junior International TV, Levenes Solicitors, Cappagh, Ria, Anglia Mea, Anuntul de UK, Romani in UK.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s