“Colindam si Donam”: despre un targ frumos si moldoveni cu suflet mare

1Asociatia Moldovenilor din Marea Britanie a dat start campaniilor de suflet si a evenimentelor de iarna la data de 6 decembrie, chiar de Sfantul Nicolae. Astfel, evenimentul “Colindam si Donam” si-a propus sa umple ghetutele Dariei, o fetita de doar 2 ani ce sufera din cauza unei erori medicale la nastere, dar si sa contribuie la cauza Alinei Tarus, o tanara moldoveanca de doar 23 ani ce lupta impotriva unei forme rare de cancer.

“AMMB este o asociatie tanara, cu membri plini de initiativa si idei bune. Ne-am dorit mult sa organizam un targ de Craciun, la care sa reusim sa adunam oameni frumosi si cu suflet mare. Fiind primul eveniment de acest gen organizat de echipa noastra, nu ne-am asteptat la o asemenea receptivitate din partea partenerilor, dar si a participantilor ”, ne-a spus Ionela Lozovanu in cadrul unui interviu pentru Romania In Contact.

8Echipa organizatorica recunoaste ca a avut indoieli privind reusita evenimentului, dar acestea au fost spulberate rapid dupa primele raspunsuri pozitive primite. “Cred ca acest concept a inceput sa prinda contur cu adevarat cand am gasit locatia, iar putin dupa, am aflat ca Ambasada Republicii Moldova in Marea Britanie ne sustine si se ofera sa ne dea sfaturi si indrumari atunci cand vor fi necesare”. Antonela Maioru, presedinta Asociatiei, ne-a mai spus ca motivatia partenerilor de a se implica, a fost dorinta de a face ceva util pentru comunitatea moldovenilor si de a inlocui golul adus de strainatate cu traditii romanesti.

“De indata ce am intrat in local, am simtit o energie aparte. Si cum ai putea sa nu o simti, cand esti inconjurat de ai tai, frumosi moldoveni; cand pe masa sunt placinte ca la mama acasa, vin fiert cu scortisoara, iar in toata sala rasuna colinde si muzica populara,”ne povesteste Marcel Butnaru, trezorierul AMMB.

4In cadrul evenimentului “Colindam si Donam” au fost puse in vanzare obiecte confectionate manual de catre tinerele talentate de la Mojo Hands, un proiect care a adus impreuna fete cu un mare potential, ce provin din familii social vulnerabile. De asemenea, vizitatorii targului au avut posibilitatea sa procure braduti de la Gentle Flowers Ltd, dar si decoratii hand-made confectionate pe loc, in cadrul unui atelier improvizat. Cei ce au dus  lipsa deliciilor bucatariei moldovenesti au ramas placut impresionati de prajiturile Tamarei Schiopu, fondatoarea asociatiei Vatra, dar si cea mai iscusita doamna in arta combinatiilor culinare. Participantii micuti la targ au fost intampinati cu ciocolata fierbine si lapte cu cacao de la Caffe Excelsior, iar toate persoanele prezente au fost invitate sa participe la licitatia unei paturi impletite manual, numita “Dealurile Moldovei”.

In urma vanzarilor din cadrul targului au fost stransi 690 de lire ce vor fi intrebuintati pentru procurarea unui carucior special pentru Delia si donati pentru continuarea tratamentului Alinei Tarus.

Laura Sili

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s