Speed Networking Career Boost – „RO& UK – Find your way!”

Perspective de carieră în Regatul Unit și România

În urma succesului celei de-a doua ediții desfășurate în luna februarie 2014, și ca urmare a strategiei demarate în 2010 împreună cu Camera de Comerț Britanică Romană, Romanian Union of Students în Marea Britanie (RoNUS UK) anunță continuarea proiectului de mentorat “RBC Mentorship Scheme”. Evenimentul se va desfășura în data de 22 noiembrie 2014, la sediul Ambasadei României in 1 Belgrave Square din Londra, între orele 10:00 sși 17:30.

Ediția desfășurată în februarie 2014 a adunat peste 140 de studenți, mentori și voluntari români. Pe baza feedback-ului primit în timpul și după terminarea evenimentului, RoNUS a decis să creeze o structură îmbunătățită pentru cea de-a treia ediție. Evenimentul se numește “Speed Networking Career Boost” și are ca temă principală “RO or UK – Find Your Way!”. Spre deosebire de ediția trecută, în noiembrie studenții români vor avea ocazia să se informeze cu privire la oportunitățile disponibile atât în Marea Britanie cât și în România, fie că sunt sub formă de internship-uri, funcții permanente sau antreprenoriat și start-up. Evenimentul va consta în trei sesiuni care doresc să inspire, să încurajeze și să îndrume studenții români pe calea spre o carieră reușită: discursuri motivaționale ale unor oameni de afaceri de succes, o serie de workshop-uri axate pe realitățile piețelor muncii din România și Marea Britanie și o sesiune de speed networking în urma căreia studenții și mentorii pot pune bazele unei colaborări de durată.

Invitații fac parte din Cluburile de Business Românești din Marea Britanie, Camera de Comerț Româno-Britanică, Societatea Română Medicală și Farmaceutică din Marea Britanie, Institutul Cultural Român și Centrul Cultural Român din Londra.

Romanian Union of Students în Marea Britanie (RoNUS UK) a fost fondată de 4 studenți, susținuți activ de 24 voluntari. Viziunea RoNUS este de a fi reprezentanța principală a comunității studențești românești, oferind servicii excepționale și de durată în interesul întregii comunități. Misiunea RoNUS este de a promova, apăra, dezvolta și încuraja crearea unor relații puternice între studenții români și oamenii de succes ai comunității prin asigurarea unui mediu organizat, prielnic interacțiunii lor.

Organizatori: RoNUS si Reviro

Parteneri: RBC, GRASP, Institutul Cultural Roman, Romanian Cultural Center, Romania in Contact, Gazeta de Romania, Romanian Global News

Sponsor principal: Maestro

RBC este o organizație non-guvernamentală, fondată de oameni de afaceri și profesioniști români stabiliți în Marea Britanie. Aceștia susțin și promovează imaginea pozitivă a României în diverse domenii precum economia, învățământul, media, cultura sau politica. Reviro, parte a grupului Educativa din Romania, lucrează cu unele dintre cele mai importante companii din România pentru a oferi consultanță în recrutarea și selecția persoanelor care au studiat în străinătate sau au experiență internațională. Hays este o agenție de recrutare activă în mai multe țări cu o experiență de mai bine de 40 de ani.

SPEAKERS

Adriana Comăneci – CEO Reviro

Mădălina Dumitrescu – HR Mars Romania

Sergiu Neguț – Antreprenor

Ionuț Soleanicov – CEO Teach for Romania

Persoane de contact:

Dragoș F. Felie

Co-fondator RoNUS

Dragos.felie@ronus.co.uk

Antoanela M. Ioniță

Coordonator proiect

Antoanela.ionita@ronus.ac.uk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s