Deputatul Aurelian Mihai: “Astazi, speranta romanilor de acasa se numeste: DIASPORA!”

Drepturile romanilor din diaspora TREBUIESC respectate!

Avertizam in cadrul conferintei de presa de ieri, ca mesajul transmis in strainatate de catre Guvernul nostru ca urmare a abandonului propriilor cetateni va fi interpretat intr-o anumita maniera de catre extremisti si nu numai, chiar si de catre reprezentanti ai autoritatii statelor de resedinta ale romanilor.

Cazul prezentat in care potrivit presei afirmatia facuta de catre seful jandarmilor francezi catre romanii care n-au putut vota: “Oricum Romania e o PUBELA, nu faceti decit sa aduceti probleme”, nu este decat inceputul calvarului pentru cetatenii romani din strainatate.

Voi cere lamuriri din partea autoritatilor si asumarea raspunderii indiferent de consecinte. 2 Noiembrie 2014, este ziua in care statul roman a pierdut in imagine cat pentru toata perioada comunista.

Marele noroc al reprezentantilor Guvernului si ministrilor MAE a fost ca nu s-au produs cazuri extreme in care sanatatea romanilor sa fi avut de suferit, dupa asteptare in frig, oboseala fizica si psihica in acea zi, umiliti de cei care trebuiau sa ii apere.

Anunt de pe acum faptul ca voi fi prezent intr-una din sectiile de votare din diaspora unde voi fi ultima persoana care va intra sa voteze pentru a ma asigura ca toti cetatenii dinaintea mea vor reusi sa isi exercite drepturile electorale.

Avizez de pe acum premierul Ponta, ministrii MAE sa isi respecte promisiunea fata de cetatenii romani oriunde se vor afla!

Dragi romani, nu uitati ca diaspora este numitorul comun al viitorului Romaniei, fara mesajul nostru din 2 Noiembrie, tara ar fi pasit in tacere in Evul Mediu.

Se impune deja ca sistem de vot alternativ, votul prin corespondenta si cel electronic. Voi aduce in Parlamentul Romaniei initiativa legislativa pentru a crea posibilitatea sistemului de vot electronic cat mai curand posibil.

Numai datorita dvs., exemplului oferit natiunii, romanii de acasa inca mai spera la un altfel de viitor, croit asa cum diaspora isi doreste pentru cei din Romania.

Eu va multumesc in nume personal pentru exemplul si rezistenta dvs. in fata bastionului creat de clasa politica decidenta.

Dumneavoastra cei din Spania, Italia, Franta, Portugalia, Marea Britanie, Germania, Irlanda Belgia, Olanda, Statele Unite, umiliti o data pentru ca ati ales sa plecati de acasa din motivele cunoscute de toti, saracie, disperare, abuzuri, coruptie, minciuna si neputinta crearii unei vieti asa cum au cetatenii din Vestul Europei,  umiliti inca o data departe de casa, sunteti cei au redat speranta si increderea celor de acasa si inclusiv Europei, condus in aceste momente de o mana de amatori aflati efemer la guvernare, ca poporul roman isi merita locul intre natiunile Europei. Rusinea nu este a noastra, ci a celor care nu inteleg rolul natiunii noastre si a parcursului nostru ca stat .

Daca zidurile sale vor cadea, vi se datoreaza in primul rand dvs. Astazi, speranta romanilor de acasa se numeste: DIASPORA!

Ne revedem la vot indiferent de optiunile electorale ale fiecaruia!

Va multumesc,

Aurelian Mihai, deputat diaspora

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s