Filmul documentar „Șantier în lucru” va fi prezentat în cadrul celei de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneția

UBP_AFFICHE_40x60_BD (1)

Luni, 22 septembrie, de la ora 18.30, în sala „Marian Papahagi” a IRCCU Veneția, va avea loc proiecția filmului documentar “ŞANTIER ÎN LUCRU”, ce poartă semnătura realizatorilor Sindy QUERE, Guillaume LEBON şi Bénédicte VACQUEREL.

Documentarul realizat de cei trei studenți francezi sus-amintiți vine cu o viziune echilibrată despre subiectul dezvoltării orașelor românești după 1989. Filmul a fost realizat la Cluj-Napoca, Constanţa și Iași, pentru fiecare oraș fiind adoptată aceeași metodă de studiu: o explorare preliminară a istoriei și a culturii orașului, o lectură urbanistică precum şi o serie de interviuri cu actori-cheie care „fac orașul”.

Durata filmului este de 83 de minte şi va fi prezentat în limba engleză de unul din cei trei autori, Bénédicte VACQUEREL.

Filmul „ŞANTIER ÎN LUCRU” este produs de Enfin Bref Production şi Urban Balkan Project, cu susținerea CNC din regiunea Aquitaine, Institutul Cultural Român din Paris, Kisskissbankbank si comunele din Castillon-en-Auge si d’Amfreville. Filmul a fost prezentat şi la Festivalul de Film Astra, Sibiu, ediția 2014.

Filmul documentar va fi prezentat la Veneția în cadrul celei de-a 14-a Bienale de Arhitectură la inițiativa echipei „Site Under Construction”, organizatorii Pavilionului României la cea de-a 14-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, și cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția.

Pentru mai multe detalii:

Alexandru Damian, coordonator proiecte arte vizuale

INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ

Palazzo Correr – Cannaregio 2214 (Campo Santa Fosca)

30121 Veneţia, ITALIA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s