Young Researchers’ Workshop – un eveniment dedicat tinerilor cercetători

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților din România (C.A.E.S.A.R.) organizează în perioada 9-10 septembrie 2014 evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop cu tema Rolul antreprenoriatului în dezvoltarea de inovații tehnologice pentru persoanele în vârstă.
Evenimentul este organizat în România cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (MEN), Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și a Asociației Ambient Assisted Living (AAL), în cadrul Forumului Ambient Assisted Living (AAL) 2014, desfășurat în perioada 9-12 septembrie la București.
Desfășurare.Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop va reuni antreprenori de succes și experți consacrați din diferite domenii (cercetare, inovație, tehnologie, îngrijirea persoanelor vârstnice, marketing), investitori și tineri cercetători.
De-a lungul celor două zile de eveniment, prin proiecte ce adresează rolul tehnologiei în sporirea calității vieții persoanelor în vârstă, participanții vor fi invitați să răspundă la provocări precum: rolul tehnologiei în viața socială și sănătatea mintală a vârstnicilor, în asigurarea de asistență medicală pentru vârstnici și în asigurarea incluziunii sociale a vârstnicilor.
Obiective. Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop are scopul de a identifica soluții practice pentru ameliorarea calității vieții persoanelor vârstnice, identificarea, sprijinirea și dezvoltarea de proiecte specifice ce vor contribui la dezvoltarea și susținerea îngrijirii persoanelor vârstnice, a familiilor acestora și organizațiilor dedicate și dezvoltarea unei rețele de colaborare între antreprenori și tinerii cercetători din Europa.
Înscrieri. Tineri din toată Europa interesați de cercetare în domeniile enumerate mai sus sau în domenii conexe și care doresc să participe la eveniment sunt invitați să se înscrie la http://www.aalforum.eu/young-researchers-workshop/ până în data de 22 august 2014. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil aici: http://goo.gl/YgsQqd.
Pentru mai multe detalii despre Young Researchers’ Workshop, dar și despre Forumul AAL, vă invităm să consultați pagina http://www.caesar-romania.eu/yrw și http://www.aalforum.eu/programme.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.) este un laborator de idei ce reunește specialiști români din țară și din străinătate, cu pregătire academică la nivel înalt și rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate.  Scopul C.A.E.S.A.R. este să coaguleze comunitatea experților români într-un proiect comun și de lungă durată care vizează dezvoltarea sustenabilă a României. C.A.E.S.A.R. este un cadru de afirmare pentru tinerii cercetători, un spațiu de recunoaștere pentru specialiștii români din țară și de peste hotare, și o platformă de cunoaștere în domeniile prioritare pentru viitorul României.

Redactia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s