Fotografa Alecsandra Raluca Drăgoi a expus la Londra în calitate de absolventă

DSC07599-11     Alecsandra Raluca Drăgoi, primul fotograf român câștigator al unui trofeu la Sony World Photography Awards în 2013, și-a expus la inceputul lunii iulie, pentru prima dată imaginile în calitate de proaspătă absolventă a facultății de fotografie din cadrul Universității din Portsmouth.

 

Expoziția a reunit imaginile a 31 de tineri absolvenți în fotografie ai Universității din Portsmouth, alăturând o varietate de fotografii alese cu grijă din lucrările de diplomă ale participanților. Vizitatorii s-au putut aștepta la fotografie tip portret, conceptuală, comercială, documentară și fotojurnalism, precum și prezența altor diverse moduri de exprimare artistică.

 

Evenimentul a avut loc in Shoreditch Town Hall – o prestigioasa locatie din Londra. Lucrările Alecsandrei au fost expuse în camera principală, prezentând o viziune artistică inedită în ilustrarea tradițiilor românești pe timp de iarnă și bucurându-se de o deosebită atenție din partea invitaților.DSC07647-11

 

“Expozitia de an final pe care am avut-o in Londra a fost apogeul pe care l-am atins pe parcursul celor 3 ani de facultate. Aceasta expozitie este considerata o initiere in lumea profesionala, avand oportunitatea sa organizez alaturi de colegii mei un eveniment in afara universitatii, unde fiecare student a avut sa indeplineasca o cerinta.

Organizarea a inceput cu mai mult de 6 luni in urma, acest efort fiind in final rasplatit cu noaptea magica de 3 iule cand Shoreditch Town Hall a prins viata alaturi de artisti talentati, invitati importanti si voie buna.

Aceasta nu a fost singura mea expozitie, lista numarand peste 30 expozitii colective si personale, insa o consider una dintre cele mai seminificative deoarece marcheaza una dintre cele mai importante etape din cariera mea. Proiectul ‘Ritual’ este suma etapelor pe care le-am urmat pentru a ajunge in lumea profesionala”, a marturisit tanara artista.

 

Material semnat de Anca Dunavete (guest writer pe blogul revistei). Fotografie: arhiva personala a Alecsandrei Raluca Dragoi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s