Evenimentul LSRS SPEED NETWORKING, editia a II-a

DSC_00143 Aprilie 2014, Londra

Aproximativ 150 de participanți – 7 speakeri, 35 de mentori, 80 de mentee și alți invitați împreună cu membrii LSRS Marea Britanie au fost prezenți pe data de 29 martie, la Institutul Cultural Român din Londra (clădirea Ambasadei României), pentru a lua parte la cea de a doua ediție a evenimentului LSRS UK Speed-Networking, parte a LSRS Mentorship Scheme.

Acest program de e-mentoring va continua pe o perioadă de 6 luni, încheindu-se cu o ceremonie de premiere la data de 4 octombrie 2014 ce va avea loc la House of Commons la invitația lui Rt. Hon. Keith Vaz, adresată la evenimentul de sâmbătă.

Evenimentul de Speed-Networking își propune să faciliteze crearea unui cadru care să ofere șansa unui schimb de experiență profesională, între profesioniști români din 8 domenii (Business & Economie, IT, Medicină, Drept, Jurnalism & Comunicare, Mediul Academic, Administrație & Diplomație și Arte & Cultură) și studenți români din Marea Britanie.

De asemenea, ”încercăm prin intermediul evenimentului organizat astăzi, să-i ajutăm pe prietenii noștri britanici și, la fel de important, să ne reamintim că există numeroase și diferite perspective de a vedea România. “, a declarat Andrei Ioan Stan, coordonatorul LSRS UK.

Evenimentul a debutat cu ceremonia de deschidere, urmată de două panel-uri de discuții. Primul dintre acestea a abordat subiectul ’’mobilității internaționale a comunității românești în contextul afirmațiilor conform cărora România este noul tigru economic est-european’’.

E.S. Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, împreună cu Rt. Hon. Keith Vaz, fost Ministru pentru Europa și actual MP, și Shreya Paudel, viitorul International Students’ Officer al National Students Union UK, au împărtășit audienței gândurile lor pe această temă.

În cadrul discursului său, Ambasadorul Dr. Ion Jinga (foto stanga), a prezentat performanțele economice ale România din ultimul an, importanța mobilității profesionale în contextul oportunităților la nivel global –  menționând campania negativă a presei britanice față de comunitatea românească și a vorbit despre rolul diplomației într-o lume dominată de interconectivitate și interacțiune: “Diplomația  se bazează pe obiective clare, cunoștințe, experiență și un gram de talent. Diplomații buni, nu confundă informația cu analiza, sau  analiza cu judecata. Un bun diplomat ar trebui să fie capabil să-și urmeze chemarea și să își susțină ideile, deoarece mai puternică  decât sângele și banii, este puterea ideii.

DSC_0027Rt Hon Keith Vaz MP (foto dreapta) și-a exprimat satisfacția de a se adresa comunității studenților români din Marea Britanie, o comunitate pe care o apreciază, conform spuselor sale.

Acesta a subliniat căile nedrepte prin care comunitatea românească a fost confruntată  în problema imigrației și și-a exprimat admirația pentru modul în care comunitatea  reușește să se integreze în societatea britanică, menționând, de asemenea, că “am convingerea că cele mai grele momente au trecut. Imigrația este benefică acestei țări [n.r. Marea Britanie] și libertatea de mișcare este de o importanță critică și nimeni nu ar trebui să le spună studenților si imigranților români că nu sunt bineveniți în Marea Britanie.

Un alt speaker invitat, Shreya Paudel, noul NUS International Students Officer a menționat că ”Uniunea Națională a Studenților din Marea Britanie sprijină pe deplin drepturile tuturor imigranților, inclusiv ale studenților români. Îi vom sprijini pe studenții români și dreptul lor la liberă circulație în UE și Marea Britanie. Ne luăm angajamentul de a colabora cu studenții români în viitorul apropiat.

Cel de-al doilea panel a avut ca temă principală experiența profesională a speaker-ilor implicați: Adrian Cojocaru, director de Resurse Umane al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Dorian Branea, director al Institutului Cultural Român din Londra, Dr. Felicia Buruiană, medic specialist și trainer în Obstetrică și Ginecologie, Spitalul Lister și Dana Denis-Smith, fondatorul și CEO Obelisk. Evenimentul a continuat cu o serie de discuții legate de carieră  în formatul “mese rotunde”, în cadrul cărora participanții au putut beneficia de o abordare interdisciplinară.

În final, a avut loc sesiunea de speed-networking pe categorii profesionale între mentori și studenți, în încercarea de a crea perechile potrivite de mentor-student.

DSC_0012Andrei Ioan Stan (foto dreapta) a încheiat discursul său, spunând: “Credem că nu ar fi  naiv din partea noastră  să–i considerăm pe mentorii aflați alături de noi, ca fiind “community builders”  iar,  pe studenți “the foundation stones of our ideal Romania.” “

”A fost o onoare să iau parte la crearea unui astfel de eveniment, conceput special pentru a răspunde  nevoilor profesionale ale studenților români aflați la începutul carierei. A fost o plăcere și o mulțumire să vedem atât de mulți studenți și profesioniști români  la evenimentul nostru, beneficiind de program și dezvăluind   partea pozitivă a comunității românești din Marea Britanie. Astfel de momente te determină să mergi mai departe și îți oferă încrederea că schimbarea în bine este realizabilă și că acest lucru merită efortul”, a declarat Andrei Dincă, coordonator adjunct al LSRS UK.

Filiala LSRS Marea Britanie mulțumește voluntarilor implicați în organizarea acestui proiect și totodată Ambasadei României la Londra, Institutului Cultural Român de la Londra și tuturor celor care au sprijinit această inițiativă.

SPONSORI: Evenimentul LSRS Marea Britanie Speed ​​Networking a fost sponsorizat de cătreLebara Mobileși Riverside Group London.

Ne-au sprijinit:Romanian Business Club UK, British Romanian Chamber of Commerce, British Council,Tarom,ARISS UK,  AMMB,ELIS,Riverside Group.

Parteneri media:  28 Films Ltd., Immersive Theatre, România în contact, Radio România Internațional,  Casa Mia TV,PRO TV Internațional, Român în UK, Diaspora Românească.

TEAM LSRS UK: Andrei Ioan Stan, Andrei Dincă, Mădălina Luca, Mihai Chiru, George Cazac, Alina Vasile, Alexandra Irina Pînzariu, Ema Mihaela Tudose, Alexandra Petre, Radu Remus Macovei, Nicoleta Costin, Ruxandra Dascalu, Lucian Ștefan Crăciun, Vasi Coman , Raluca Burlacu, Dragos Râureanu, Cristina Coceban, Mihaela Ciobanu, Ioana Ivașcu, David Timiș.

Mai multe detalii despre proiect, accesând link-ul.

Pentru fotografii și clipuri video de la eveniment, vă rugăm să accesați acest link.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiaiva, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s