ROMANIA IN CONTACT a urat bun venit romanilor la Aeroportul Heathrow in prima zi a “invaziei”

RomaniansLondra, 1 ianuarie 2014

In urma cu aproape doua luni, echipa revistei ROMANIA IN CONTACT a lansat ideea unei primiri a invaziei romane pe data de 1 ianuarie 2014 la aeroportul Luton, ca urmare a reactiei ridicole a catorva reprezentanti ai presei britanice si a declaratiilor unor politicieni ostili din Marea Britanie.

Gestul dorea sa sublinieze ironic ca acest mesaj de panica transmis insistent, mai ales in a doua jumatate a anului 2013 pe toate canalele care au permis dezinformarea cetatenilor englezi, este doar o gluma proasta la adresa Romaniei si ca nimeni nu va invada tara.

scan

La jumatatea lunii decembrie a anului trecut, politicianul englez Keith Vaz, a declarat ca va merge personal la aeroportul Luton sa primeasca invazia romaneasca. Ne bucuram ca l-am inspirat, ca i-am dat ideea, insa suntem dezamagiti ca ni s-a refuzat mai apoi accesul de a filma si fotografia in incinta aeroportului. Nici un reprezentant al presei romanesti nu a fost prezent.

La Luton, in prima zi a anului 2014 , la zborul de la 7.40 am de la Tg Mures au sosit doar cativa romani, doar cativa conationali au parasit de fapt tara pentru a munci in UK, toti ceilalti fiind rezidenti deja de ceva timp in capitala britanica. Presa a speculat ceea ce politicianul englez a ales – doua cazuri de romani cu slujbe slab calificate si cu o lipsa totala de cunostinta a limbii engleze. Prezenta politicianului in aeroport speram ca i-a asigurat mai mult electoral, gestul de a sta la cafea cu doi romani, fiind intr-adevat remarcabil.

Echipa ROMANIA IN CONTACT anuntase si un al doilea moment, de primire cu flori si reviste gratuite, a tuturor romanilor care aterizeaza la zborul de pe aeroportul Heathrow, in dupa-amiaza zilei de 1 ianuarie 2014, care a avut loc intr-o maniera foarte pozitiva. Dintre toti romanii care au ajuns la Londra, 70% deja locuiau si munceau in UK, 20% erau in transit si doar 10% venise la un nou loc de munca sis a inceapa o noua viata.

DSC_0102

Romanians

Consistenta invazie a fost primita cu flori si reviste de catre Daniela Vitelaru, directorul editorial ROMANIA IN CONTACT, care a fost insotita de cativa prieteni, reprezentanti de valoare ai comunitatii romanesti in Londra. Gestul a fost apreciat de majoritatea romanilor, acestia fiind impresionati ca nu au fost chestionati dur despre motivul plecarii din tara, asa cum a declarat Cristina (foto dreapta jos), o tanara rezidenta la Londra, mahnita de reprezentantii mass-media din Romania care vanau la aeroportul Otopeni din Bucuresti romanii care paraseau tara.

La intalnirea noastra au fost prezenti mai multi reprezentanti ai presei britanice decat romani invadatori, printre care ITV, ITN, The Sun. Solidaritatea romaneasca a lasat, si de data aceasta de dorit,  diferenta numarului romaniilor care au confirmat participarea la primirea “invaziei” si cei prezenti, fiind uriasa.  Multumim pentru sustinere Ana Laiu, Robert Topertzer, Justinian Moga, Tommy Tomescu.

Fotografii: David Dyson, Justin Moga

Mai multe fotografii despre starea de spirit a primirii invaziei pe pagina de Facebook a revistei ROMANIA IN CONTACT: https://www.facebook.com/pages/REVISTA-ROMANIA-IN-CONTACT/245212203667?ref=hl

Redactia

Advertisements

One thought on “ROMANIA IN CONTACT a urat bun venit romanilor la Aeroportul Heathrow in prima zi a “invaziei”

  1. Congratulations Daniela… Bravo ! I am proud of you ! You are doing a great job ! I am touched to tears ! Happy New Year 2014 !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s