Roma: Partidul Identitatea Romaneasca cere demisia imediata a lui Victor Socaciu

           Partidul Identitatea Românească din Italia protestează împotriva declaraţiilor deputatului PSD Victor Socaciu, făcute în timpul emisiunii B1Tv de luni 16.07.12: „Nu e de competența poporului român să decidă dacă Parlamentul este unicameral sau bicameral. Românii nu pot decide o chestiune atât de tehnică, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care știu despre ce e vorba. E o chestiune a elitei. În marile societăți nu mai există alegerea președintelui așa la îndemnâna unui popor, ci la îndemâna Parlamentului. La noi e semi-prezidențial”, a mai spus Socaciu.

Declaraţia susnumitului menestrel parlamentar al României demonstrează un profund dispreţ faţă de cei care l-au împuternicit să-i reprezinte în forul legislativ al ţării. În aceeaşi măsură, “onorabilul” Socaciu este întruchiparea inculturii generale şi politice, a necunoaşterii unui minim de noţiuni instituţionale, a diferenţelor între diversele forme şi sisteme guvernamentale şi parlamentare, a Constituţiei României şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români.

Reacţia domniei sale la întrebările moderatoarei, adăugate scandalului intern şi internaţional provocat şi întreţinut de actualul Guvern şi Parlament ale României, este încă o dovadă a distanţei uriaşe între aceştia şi realităţile României.

Amintim tuturor cetăţenilor, dar mai ales românilor din străinătate, că “onorabilul” Socaciu nu este la prima alunecare în decor pe scena tragi-comică a Parlamentului României, el fiind unul dintre cei 268/270 de deputaţi şi 68/68 de senatori care au votat legea jafului românilor din străinătate, legea 78/2010, prin care s-au mărit arbitrar şi exorbitant taxele documentelor consulare în dauna celor aproximativ 4 milioane de români din diaspora, lege iniţiată de parlamentari PSD/PNL şi votată în unanimitate absolută de toţi parlamentarii prezenţi în sală, deputaţi şi senatori!

Iată domnule menestrel, căci deja titlul de parlamentar vă depăşeşte competenţele, că cetăţenii sunt la curent şi au tot dreptul să vă observe şi să vă judece somnul parlamentar, absenteismul, degetele în nas, filmele hard din timpul şedinţelor, votul cu piramidoane, ineficienţa, incompetenţa şi aroganţa pe care nu vă sfiiţi să le demonstraţi şi reconfirmaţi în fiecare ieşire publică! Din aceste motive vă solicităm demisia imediată şi o lungă perioadă de penitenţă, departe de ecranele TV şi paginile ziarelor, eventual încercând să vă subtitraţi propriile aberaţii, după care vă aşteptăm în Italia să vă “aplaudăm” şi să vă dedicăm propria dvs. compoziţie, “Cântec pentru mama…voastră”!

Mihai Muntean – secretar general PIR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s