Roma: Partidul Identitatea Romaneasca spune NU votului obligatoriu


Partidul Identitatea Românească din Italia a luat act cu îngrijorare de proiectul de lege a obligativităţii votului, aprobat în mod tacit la senat.

Considerăm că exercitarea votului este un drept democratic, ce nu poate fi transformat intr-o obligaţie sub ameninţarea pedepsei pecuniare.

România nu-şi poate permite introducerea obligativităţii votului, în condiţiile în care întreaga clasă politică „se bucură“ de totală neîncredere din partea cetăţenilor, neprezentarea la vot, după repetatele experienţe din ultimii 22 de ani ale alegerii răului minor, rămânând unica opţiune de exprimare a voinţei lor, a nemulţumirii generale, cu atât mai mult în absenţa posibilităţii exprimării legale a votului de protest, votul de conştiinţă, cunoscut sub numele de „votul alb.”

Libera conştiinţă trebuie să rămână în afara oricărei metode coercitive, care ar întoarce România în trecut cu 50 de ani!

Partidul Identitatea Românească din Italia nu încurajează neprezentarea la vot, dar sprijină şi încurajează orice alegere liber consimţită a cetăţenilor, în baza informării si analizei personale a fiecăruia.

Solicităm parlamentarilor României să respecte libertatea de decizie a cetăţenilor României, retrăgând acest proiect de lege!

Reamintim totodată onorabililor parlamentari că au obligaţia de a respecta voinţa cetăţenilor ţării, aplicând rezultatele referendumului din 2009 pentru trecerea la parlamentul unicameral, deci la reducerea numărului de parlamentari.

Invităm şi cu această ocazie politicienii României să renunţe la aprobarea tacită, în limbaj popular „blaturi”, măcar a legilor de importanţă naţională.

Obligativitatea votului nu poate substitui în nici un fel lipsa încrederii populaţiei faţă de o clasă politică ineficientă, limitată, incapabilă de a se reforma.

Partidul Identitatea Românească va începe o acţiune de informare cetăţenească şi protest împotriva acestui proiect de lege, în locurile publice şi în faţa consulatelor României din Italia, până la respingerea definitiva de pe ordinea de zi a parlamentului, a amintitei legi. Dacă va fi necesar suntem hotărâţi să apărăm cu orice mijloace libertatea de expresie formală şi informală a cetăţenilor români.

Mihai Muntean,

Secretar General  Identitatea Românească

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s