Londra: Alexandru Petrescu adreseaza o scrisoare deschisa europarlamentarului britanic Roger Helmer

Europarlamentarul britanic Roger Helmer (foro stanga) i-a transmis la inceputul saptamanii o scrisoare deschisa premierului Mihai Razvan Ungureanu in care isi exprima sprijinul pentru proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana si dezaproba opozitia exercitata de europarlamentarii PSD fata de proiectul minier.

Roger Helmer este reprezentantul UKIP in Parlamentul European, formatiune politica ce promoveaza masuri ultra protectioniste in Marea Britanie, opozanti ai centralizarii europene la nivel politic si economic.

Alexandru Petrescu (foto dreapta), vicepresedinte al PSD Diaspora si presedinte al social-democratilor romani din Marea Britanie a adresat o scrisoare deschisa europarlamentarului Roger Helmer prin care isi manifesta dezaprobarea fata de pozitia reprezentantului britanic in PE: „ Rosia Montana Gold Corporation are un lobby puternic in cercurile financiare din Londra si observ ca resurse financiare semnificative sunt canalizate acum spre Bruxelles pentru a determina o fortare politica in favoarea proiectului minier din Muntii Apuseni.

Promovarea unui proiect ce poate avea consecinte devastatoare asupra mediului ar insemna sinucidere politica in Marea Britanie, insa remarc superficialitatea dl –ului Helmer cand face recomandari pentru Romania. Sunt indignat ca cetatean european, roman si britanic, de implicarea lui Roger Helmer intr-o disputa ce nu il priveste si ma indoiesc ca o intelege. Salut consecventa europarlamentarilor PSD in a se opune unui proiect nu doar inechitabil financiar pentru Romania dar si profund imoral.”

 

Filialele PSD din Marea Britanie au o buna reprezentare in cadrul comunitatilor din Regatul Unit ce numara peste 450 000 de romani si isi propun sa militeze pentru doleantele si drepturile cetatenilor romani ce traiesc in insula, atat in raport cu autoritatile britanice cat si prin includerea masurilor de sustinere a romanilor din diaspora in programele guvernamentale social democrate din Romania.

Biroul de Presa PSD Anglia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s