UK: Echipa revistei ROMANIA IN CONTACT primeste urari de la PSD Diaspora (Partea 3)

Draga mea Daniela,

Cu aproape trei ani in urma, intr-o perioada grea pentru toti romanii din Italia, in plina criza economica si sociala, lucram in cadrul LSRS (Liga Studentilor Romani din Strainatate) la un proiect menit sa ajute ameliorarea imaginii noastre, a romanilor, in Peninsula.

Navigand pe web, in noianul de stiri, am citit o scrisoare pe care cativa tineri romani au adresat-o presedintelui Basescu.

“Nu esti un stat de drept, Romania. Esti un stat nereformat in care magistratii isi permit sa intre in greva sfidandu-l si sfidandu-ne. Un stat in care parlamentul si oamenii politici sunt marile piedici in calea reformei. Un stat in care cei care incearca sa reformeze sunt acoperiti cu mocirla de cei care au creat problemele. Un stat care nu vrem sa fie al nostru si in care nu vrem sa ne crestem copiii. Dar avem inca incredere in tine. Duminica hotarasti daca iti imbratisezi sau nu calaii. Duminica hotarasti cat pret pui pe vietile celor care s-au sacrificat pentru tine. Duminica hotarasti daca ne intorci inca o data spatele sau nu. Duminica putem fi mandri sau dezamagiti. Tine doar de tine.”

Acesta este un pasaj din scrisoare, cuvinte scrise care reflecta trairile unor tineri de pe meleaguri straine, departe de tara lor, dar care nu au incetat nicio clipa sa o iubeasca si sa-si canalizeze eforturile constructive spre binele acesteia, spre progres.

Am avut apoi ocazia sa te,intalnesc Daniela.O ocazie in care am descoperit un om minunat-asa cum iti place, la randul tau, sa-i definesti pe ceilalti, fara exceptii – cu acea noblete sufleteasca care te face sa iubesti si sa ajuti neconditionat. Un om cu o putere de munca nestavilita si cu o vointa exceptionala. O femeie deosebita,pentru care solidarietatea feminina este o realitate cotidiana si nu o utopie ipocrita. O persoana care a inteles dintotdeauna ca doar noi putem schimba realitatea in care traim, actionand concret. O persoana capabila sa construiasca o fundatie solida cu caramizile care-i sunt aruncate.

Daniela, sunt mandra ca suntem reprezentati, ca natiune, de oameni ca tine. Sa nu uitam, insa, ca doar impreuna putem reusi. Avem nevoie de oameni valorosi, avem nevoie de solidarietate, avem nevoie de responsabilitate. “Romania in Contact”, acest proiect ambitios este o importanta punte de legatura intre comunitatile romanesti din diaspora. Un proiect devenit realitate, al carui scop este schimbarea: schimbarea perceptiei publice negative asupra romanilor, informatia de calitate.

Te felicit si-ti sunt alaturi, chiar daca, din motive personale, nu am putut onora invitatia.
Te imbratisez cu drag!

Iulia Petcu
Secretar Executiv OFSD Roma
Prim consilier comunicare si informare LSRS Italia
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s