Turneul „George Enescu în Italia” din 2011 se încheie la Roma cu un concert de Ziua Naționala a României

Sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția în parteneriat cu Ambasada României în Italia, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, Accademia di Romania din Roma și Biroul Național de Turism al României la Roma, în colaborare cu Societatea Enescu şi Institutul Cultural Român de la Londra, Muzeul Național „George Enescu” din Bucureşti, Festivalul Internațional „George Enescu, Academia Națională Santa Cecilia din Roma și Conservatorul Santa Cecilia din Roma, organizează, cu ocazia Zilei Naționale a României, ultima etapă a turneului  “George Enescu în Italia”.

Evenimentul va avea loc joi, 1 decembrie 2011, începând cu ora 20.00, în Sala Petrassi a Academiei Naționale Santa Cecilia – Auditorium Parco della Musica din Roma și-i va avea ca soliști pe violonistul Remus Azoiței (directorul artistic al Societății Enescu de la Londra) și pianistul Eduard Stan (fondatorul Festivalului Enescu de la Heidelberg/Mannheim – 2005).

Beneficiind de sprijinul Institutului Cultural Român, turneul „George Enescu în Italia” s-a desfășurat pe parcursul anului 2011 în alte trei oraşe din Italia: Veneția, Verona și Torino.

Concertul de la Roma se bucură de patronajul ASR Principesa Margareta a României, Ministerului pentru Bunuri și Activități Culturale al Republicii Italiene, Regiunii Lazio, Provinciei Romei și  Primăriei Romei.

Programul concertului va cuprinde: G. Enescu – “Impressions d’enfance”, Op. 28 și F. Schubert – Fantezia in Do Maggiore, D 934. Parteneri media: Rai Radio 3

Coordonatorul proiectului: MIHAI STAN.

Redactia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s