PSD Anglia colaboreaza cu UNITE – principalul sindicat din UK

Pe data de 16 Noiembrie, la sediul central din Londra al celui mai mare sindicat  din Regatul Unit a avut loc sedinta de lansare a strategiei comune de colaborare dintre social democratii romani din Londra si UNITE.

Sindicatul UNITE are peste 1.5 milioane de membri si acopera o gama larga de industrii de productie si servicii din Marea Britanie printre care si sectoare cu o mare concentratie de lucratori romani, precum constructile, agricultura, serviciul ospitalier, cel de transport sau sanatate. UNITE protejeaza dreptul la munca, reprezinta interesele si drepturile membrilor sai si promoveaza o politica protectionista impotriva discriminarii si abuzurilor patronale la locul de munca.

Delegatia PSD Anglia a avut discutii cu reprezentata UNITE, Clare Moody (foto centru), coordonatorea politica a sindicatului. Echipa social-democratilor a fost alcatuita din Alexandru Petrescu (foto stanga), presedintele PSD Anglia si vicepresedintele organizatiei PSD Diaspora, si Ciprian Bolos (foto dreapta) vicepresedinte al organizatiei PSD Anglia.

Clare Moody a sustinut ca prin pregatirea si seriozitatea angajatilor proveniti din Romania, se aduc contributii valoroase la dezvoltarea economiei britanice si ii invita pe toti rezidentii de origine romana ce lucreaza in Marea Britanie sa se inregistreze cu UNITE. Ciprian Bolos, vicepresedintele organizatie PSD Anglia a reafirmat disponibilitatea organizatiei romanilor de stanga de a uni eforturile de promovare cu sindicatul UNITE si impreuna sa creeze un mediu economic  mai bun pentru romanii din Albion.

Vicepresedintele PSD Anglia a evidentiat aportul social, economic si cultural adus de comunitatile romanesti in Marea Britanie de-a lungul anilor, prin prezenta romanilor in cele mai diverse industrii, de la productie, la industria hoteliera, agricultura, sanatate, profesii liberale, finantisti proveniti din Romania ce traiesc in metropola britanica si in alte orase din Regatul Unit.

La finalul intalnirii, Alexandru Petrescu, presedinte PSD Anglia si vicepresedintele PSD Diaspora a afirmat: “Avem ocazia ca prin asocierea cu principalul sindicat din Anglia, UNITE,  sa imbunatatim climatul de munca al romanilor de pe teritoriul Marii Britanii si Irlandei de Nord, sa ii reprezentam mai bine si sa fim siguri ca drepturile lor la locul de munca sunt respectate. Romanii au drepturi in Anglia si noi vom face tot ce ne sta in putinta sa ii reprezentam cat mai bine, prin toate parghiile de influenta la nivel central.”

Filialele PSD din Marea Britanie au o buna reprezentare la nivelul comunitatilor romanesti din Anglia si Irlanda si isi aliniaza activitatea la nivel european cu celelalte organizatii PSD  in cadrul PSD Diaspora. Social democraţii propun introducerea “nevoile şi doleanţele” românilor din diaspora în programul de guvernare al PSD. Conform  estimărilor preşedintelui PSD din Marea Britanie, Alexandru Petrescu, peste 450.000 de români trăiesc în Regat.

 

Redactia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s