România invitată de onoare la Festivalul de Film Mediteranean la Roma

Din 40 de țări, Romania, Egiptul si Tunisia sunt invitate de onoare, anul acesta, la prestigiosul Festival de Film Mediteranean, MEDFILM FESTIVAL, ajuns la a XVII-a ediție.
Timp de 9 zile, intre 19 si 27 noiembrie, producțiile cinematografice românești ale ultimilor doi ani vor sta alături de aproape alte 100 de filme din tari mediteraneene, grupate în 9 secțiuni.  Ineditul de anul acesta este împletirea a doua evenimente cinematografice la
MEDFILM: a III-a ediție a Festivalului de Film Romanesc de la Roma, PRO CULT CINEMA FESTIVAL, devine parte integranta a celebrului festival de film mediteranean.

PRO CULT CINEMA FESTIVAL va prezenta, în 9 zile de proiecție, 12 lungmetraje, scurtmetraje si filme documentare, împărțite în 4 secțiuni. Acestea vor putea fi urmărite în săli prestigioase, cum ar fi Casa del Cinema sau Auditorium della Conciliazione, dar și în săli special  amenajate la Academia Romana din Roma. Printre filmele participante se număra și “Marți, după Crăciun”, în regia lui Radu Muntean si “Crulic – Drumul spre dincolo”, al Ancăi Damian, Morgan – regia  Marian Crișan.

Ca invitată de onoare a MEDFILM FESTIVAL, României îi vor fi dedicate mai multe acțiuni, printre care:
– difuzarea în premiera în Italia a unui film romanesc
– un premiu pentru cariera acordat unei personalități românești din lumea filmului
– 6 filme românești în vitrina speciala a festivalului
Printre figurile marcante prezente anul acesta la Festivalul de Film Mediteranean se vor afla Sergiu Nicolaescu și Omar Sharif, celebrul actorul de origine egipteana, ce va fi recompensat cu premiul pentru întreaga cariera.

PRO CULT CINEMA FESTIVAL 2011 se bucura de sprijinul: Ambasadei României la Roma, Academiei Române din Roma, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Grupului de prietenie interparlamentară România – Italia, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
MEDFILM FESTIVAL 2011 este susținut de Președinția Republicii Italiene, de Reprezentanțele Comisiei Europene și ale Parlamentului European, de Ministerul Afacerilor Externe și Dezvoltării Economice, de Primăria din Roma și de Consiliul Regiunii Lazio.

“Corriere della Sera” și Actualitatea Magazin sunt parteneri media ai evenimentului.

Redactia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s