Roma: social democratii romani prezenti la Forumul Imigratiei al PD Italia

Sambata, 8 octombrie 2011, a avut loc la Roma Conferinta Forum Immigrazione din cadrul Partidului Democrat italian. Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, dintre care numerosi reprezentanti ai comunitatilor de emigranti si exponenti ai politicii de stanga din Italia.

In cadrul conferintei s-au dezbatut probleme esentiale pentru cetatenii straini rezidenti legal in Italia de peste 5 ani, precum promulgarea unei legi care sa confere acestora dreptul de vot la alegerile administrative, facilitarea procedurilor de obtinere a cetateniei italiane pentru copiii emigrantilor nascuti in Italia si libertatea deplina de cult religios. “Exista inca obstacole, dar impreuna le vom depasi. Ne propunem sa conducem Italia, deci formulam obiective clare”, a declarat Livia Turco (foto centru), presedinte Forumul Immigrazione, precizand ca va dezbate aceste aspecte  in cadrul reuniunii consiliului de ministri a Guvernului Bersani, de dupa alegeri.

Organizatia Femeilor Social-Democrate si PSD Roma au fost reprezentate de Crina Ene, Presedinte OFSD si Secretar General PSD si Iulia Petcu, Secretar General OFSD. Crina Ene a amintit in cadrul conferintei despre importanta stransei colaborari dintre PSD / OFSD Diaspora si PD Italia, precum si despre dezvoltarea unor proiecte viabile ample in folosul intregii comunitati romanesti din Peninsula.

”Romanii se bucura acum de un sprijin concret, tangibil din partea PSD Diaspora, OFSD si PD Italia. Acordul dintre partidele noastre ne va aduce acea schimbare politica si sociala pe care ne-o dorim toti, italieni si romani. Avem nevoie de cetateni responsabili, motivati pozitiv, determinati sa se implice activ in politica. Femeile au acum o oportunitate concreta in acest sens prin infiintarea OFSD. Printre obiectivele OFSD se numara promovarea unor initiative legislative pentru afirmarea femeii si protectia familiei, egalitatea de sanse si eliminarea diferentei de salarizare dintre femei si barbati, realizarea de analize privind situatia copiilor si femeii in societate si imbunatatirea statutului acestora, initierea si dezvoltarea unor relatii de dialog si parteneriat cu organizatii similare sau cu structuri politice si nepolitice ale femeilor,  interne sau internationale. Un dialog constant intre comunitatile noastre, o reprezentare adecvata la nivel politic si institutional si imbunatatirea conditiilor de trai ale cetatenilor sunt obiective cruciale pentru noi toti”, a marturisit Crina Ene (foto de la stanga la dreapta, alaturi de Livia Turco si Marco Pacciotti, coordonator national Forumul Imigratiei).

Departamentul Comunicare OFSD Italia

Iulia Petcu, Secretar General

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s