Liga Studentilor Romani in Strainatate: ROMANIA JUNA – inainte, impreuna!

Liga Studenţilor Români din Străinătate, alături de organizaţiile studenţeşti din România, organizează „România Jună”, cel mai important eveniment care reuneşte studenţii şi absolvenţii români de pretutindeni. Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Băncii Naţionale a României şi al Guvernatorului BNR, Domnul Mugur Isărescu.

 România Jună este un prim pas important al generației noastre spre asumarea răspunderii colective pentru viitorul țării, un viitor care inevitabil aparține tinerilor. Obiectivul principal al evenimentului este de a defini direcţiile principale pentru dezvoltarea țării noastre, pe termen lung, din perspectiva tinerilor români educaţi la cel mai înalt nivel mondial. Totodată, România Jună marchează 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna şi Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni (august 1871). La acea vreme, tot într-un moment de cumpănă pentru țară, personalități ca Mihai Eminescu, Ioan Slavici și Ciprian Porumbescu au unit generația lor în jurul acelorași valori și idealuri, consolidând bazele Statului Român Modern.

Evenimentul România Jună se va desfășura între 12-15 august 2011 și va avea două componente principale: Forumul România Jună şi Pelerinajul la Mânăstirea Putna.

Forumul România Jună. Forumul (12 – 14 august) va avea loc la Institutul Bancar Român sub înaltul patronaj al Băncii Naţionale a României şi va reuni specialişti români din diverse domenii grupaţi în 11 grupuri de expertiză: cultură, democrație și justiție, economie, educație, energie și mediu, identitate națională, relații internaționale, sănătate, solidaritate socială, tehnologie și antreprenoriat, transporturi și infrastructură. Obiectivul forumului este conturarea unui document care va sintetiza principalele direcţii de dezvoltare pentru România, fiind propus şi asumat de către tinerii români.

 Înscrierea la Forum! Studenţii şi absolvenţii din ţară şi din străinătate care doresc să contribuie la conturarea unei noi viziuni pentru România sunt invitaţi să se înscrie la Forum completând formularul disponibil online şi trimiţându-şi CV-ul la adresa romania-juna@lsrs.ro. Perioada de înscriere este 1 – 31 iulie a.c.

Pelerinaj la Mănăstirea Putna. Toţi tinerii români din ţară şi străinătate sunt invitaţi să se alăture pe 15 august pelerinajului către Mănăstirea Putna, anunțându-și participarea online. La Putna vor fi prezentate concluziile Forumului, se vor depune coroane de flori şi se vor aniversa aşa cum se cuvine 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și de la Primul Congres Studențesc Român.

Pitch 4 România! Pentru pregătirea Forumului România Jună, organizatorii solicită contribuții de la toți tinerii români care doresc să îşi prezinte viziunea pentru România de mâine. Ei sunt invitaţi să participe la concursul online Pitch 4 Romania postând o prezentare (video sau text) pe pagina de Facebook a LSRS România. Cele mai apreciate postări vor fi premiate! Concursul este deschis în perioada 1 iulie – 1 august 2011. Detalii pe www.romania-juna.eu

 Concursul A.D. Xenopol. Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna şi Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni, LSRS lansează concursul de discursuri „A.D. Xenopol”. Cel mai bun discurs va fi susţinut în cadrul evenimentului în fața tuturor celor prezenți şi va fi premiat. Cei interesaţi sunt invitaţi să îşi trimită discursul pe tema „Construirea unei viziuni sustenabile pentru România: incursiune în trecut, prezent şi viitor” la adresa xenopol@lsrs.ro până la data de 1 august 2011. Detalii pe www.romania-juna.eu

 „România Jună” este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Banca Transilvania şi Vimetco Alro.

Evenimentul se bucură de susţinerea partenerului media principal Intact Media Grup şi al partenerilor media: Foreign Policy, Business Woman, Studenţie.ro, lumebună.ro, centruldepresă.ro, 7 Seri, Zile şi Nopţi, Hotnews, Best Resource, Stud-Life, Cariere Online, Glaremagazine, Business-Edu.ro, The Investor, Metropotam.ro, Hipo.ro, ŞtiriONG, Studentul.info, Business.Live.ro, E-şcoala.ro, OnlineStudent.ro, Amelie.ro, Academiclink, Evenimente Studenţeşti.  

Susţinem şi ne susţin: EDMUNDO, Educativa, Senatul Studenţesc ASE Bucureşti.

Redactia

Foto: LSRS.RO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s