ARTSOCIETY: arta romaneasca la superlativ

Scrisoare deschisa

“Imaginați-vă România. Imaginați-vă harta României, cu munții ei, cu orașele ei mari, cu satele ei, cu Marea Neagră. Imaginați-vă sunetul clopotului care cheamă la slujbă pe credincioși, imaginați-vă copiii care aleargă desculți la joacă, sarmalele noastre tradiționale, imaginați-vă haosul din trafic. Cu bune și cu rele. Imaginați-vă și arta românească. Vă vine în minte Nicolae Grigorescu? Bine. Luchian? Și mai bine. Constantin Piliuță? Deja vă iubim. Atunci să discutăm ca între prieteni.

Nouă ne place arta. Mult. Din acest motiv am și pus bazele casei de Licitație Artmark, lucru care se întâmpla acum 3 ani. Am început încet, lumea ne-a plăcut pentru seriozitatea cu care am abordat pasiunea noastră și ușor am reușit să ne creăm un renume pe piața de artă românească. Tot din pasiune pentru artă am înființat și Centrul Cultural Art Society, ca să demonstrăm tuturor că arta românească are valoare, că îndepozitele de multe ori prăfuite și reci se ascund adevărate nestemate.

Arta românească este o investiție de valoare, acesta este motto-ul nostru. Din acest motiv ne și implicăm sau inițiem proiecte artistice. Dacă statul abandonează adeseori aceste probleme, noi ne simțim datori să le aducem la cunoștința publicului. În primul rând ca români, iar în al doilea rând ca iubitori de artă. Considerăm că de noi, românii, ține ceea ce se poate face cu și din arta românească. Și când zicem noi, vă implicăm și pe voi. Pentru că de multe ori, se pot face mai multe lucruri de la depărtare decât de aproape, pentru că demulte ori un singur cuvânt de sprijin este mai bun decât 1000 de felicitări, vrem să vă alăturați nouă, cel puțin în spirit, pentru a promova și a readuce la lumină frumusețea autentică a artei românești.

Ne-am bucura tare mult dacă ați accepta invitația noastră de a vă abona la newsletterul ArtSmart, prin care veți fi informați asupra proiectelor în desfășurare, veți afla știri și alte informații despre arta românească și nu numai. Și pentru că „unde-s doi puterea crește”, haideți să dăm acest mesaj mai departe, să ne unim sub o cauză nobilă. Vă așteptăm cu drag să vă implicați.” (Melania Usturoi – Artmark)

Redactia ROMANIA IN CONTACT multumeste echipei Artmark pentru mesajul plin de caldura si sustine cu aceasta ocazie actiunile intreprinse de grupul de iubitori de arta intrucat actiunile lor pot fi considerate parte integranta a conceptului Campaniei IMAGINE YOUR ROMANIA, lansat in luna martie 2011 la Bucuresti de catre revista romanilor de pretutindeni!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s