La Roma se lanseaza proiectul “Nimeni nu poate creste singur”

In Romania numărul copiilor abandonaţi de părinţi, precum şi a celor la risc de abandon, este deosebit de mare. Cauza abandonului în general este sărăcia, inadecvarea, teama înfruntării noului rol de părinte, de multe ori monoparental, cât şi din convingerea că un orfelinat poate oferi o viaţă mai bună copilului său. La acest fenomen se adaugă cel mai recent fenomen, denumit “orfani albi”, acest termen însemnând copiii lăsaţi de părinţii lor acasă pentru a emigra în căutare de locuri de muncă în străinătate în speranţa de a îmbunătăţii condiţiile de viaţă ale familiei lor.
In Italia sfert din populaţia migranţilor este formată din imigranţii români, cea mai mare parte din aceştia având un loc de muncă stabil. În ciuda acestui fapt, în ultimii ani comportamentul discriminatoriu împotriva întregii comunităţi de români, fie ei romi sau nu, a crescut în mod exponenţial, fiind una dintre cele trei ţări cu cel mai mare grad de discriminare din Italia.

Presedintele Comisiei Politicii Sociale si a calitatii vietii a provinciei Roma, Massimiliano Massimiliani, impreuna cu Presedintele Asociatiei Spirit Romanesc Roma, Dana Mihalache, va invita marti 28 iunie 2011 la lansarea Proiectului  PRO CHILD – Promovarea drepturilor copiilor si adultilor in Romania si in Italia.

Evenimentul va avea loc in Sala Placido Martini de la Palazzo Valentini (Strada IV Novembre, 149) incepand cu orele 11.00. 

Va rugam sa confirmati prezenta:
Roxana Lupu  – (0039) 328/33.43.585 – roxana_lupu3@yahoo.it

Redactia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s