LSRS Austria – provocare la dezbatere despre energia verde

În capitala valsului, Filiala LSRS Austria va organiza conferinţa „Green energy and its challenges” – ocazie cu care se vor reuni atât studenţi, profesori şi experţi români, cât şi participanţi austrieci şi internaţionali.

Viena, 27 mai 2011.  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), filiala LSRS Austria, cu susţinerea Asociaţiei Austro-Române, AIESEC Vienna, Verbund AG şi a Ambasadei României în Republica Austria, va organiza o conferinţă pe tema energiei regenerabile în data de 31 mai 2011, ora 16:00, la Universitatea de Ştiinţe Economice din Viena.

Energie regenerabila. În cadrul evenimentului, se vor dezbate diversele perspective asupra dezvoltării sectorului energetic și modurile în care energia verde va influența viitorul industriei, în special în ţările în curs de dezvoltare.

Participanţi de renume. Invitatul care va deschide dezbaterea este Dl. Günter Pauritsch, reprezentant al Austrian Energy Agency. Acesta va face o scurtă introducere în temă, urmând ca Dr. Josef Waltl (președintele EUROPIA, fost CEO al SHELL) să continue discuția alături de membri de marcă precum: Mag. Dieter Meyer (Verbund AG, General Manager), Dr. Mikhail Khoroshev (UNIDO, Industrial Energy Efficiency / IAEA, Nuclear Power Technology Development) şi DI Ladislav Tolmaci (Erste Bank, VP Energy and Environment Finance). Modetoul discuţiei va fi Alexandru Răgălie, absolvent al Academiei de Științe Economice din Bucureşti și fondator al organizației WinThePlanet.

Abordare. Subiectul va fi analizat atât din perspectivă europeană, cât și din cea globală. Va fi expusă situația actuală, se vor discuta problemele privind sprijinul guvernamental acordat companiilor în utilizarea energiei regenerabile și se va răspunde la întrebările participanților.

Networking. Evenimentul este un prilej deosebit pentru studenţii şi absolvenţii români ai universităţilor austriece de a se cunoaşte şi de intra în dialog cu reprezentanţi ai ONU, Erste Group, Verbund AG si EUROPIA. De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Societăţii Austriaco-Române şi membri marcanţi ai mediului academic şi diplomatic, jurnalişti şi corespondenţi ai presei locale. Întâlnirea se va încheia cu un cocktail, moment în care invitaţii vor avea ocazia să discute într-un cadru elegant, împărtăşindu-şi experienţele personale şi profesionale, precum şi proiectele de viitor.

 „Conferinţa de faţă reprezintă primul eveniment major realizat de tânăra noastră filială şi se distinge prin faptul că se adresează tuturor studenţilor din Austria; în definitiv, misiunea noastră aici nu este numai aceea de a crea o comunitate unită de studenţi români, ci şi de a îmbunătăţi imaginea României oriunde în lume.” a declarat Anda-Cristina Radu, Coordonatorul Filialei LSRS Austria.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s