Publicatia “United States of America-Romania. Diplomatic Relations 1912-1919” a primit premiul “Grigore Gafencu”

Volumul profesorilor universitari Bernard Cook şi Dumitru Preda, “United States of America-Romania. Diplomatic Relations 1912-1919”,  lansat recent la Ministerul Afacerilor Externe, a primit marţi, 12 aprilie 2011, premiul “Grigore Gafencu” decernat de Fundaţia culturală şi revista „Magazin Istoric”, în cadrul galei anuale ce recompensează cele mai valoroase şi originale contribuţii în domeniul istoriei.

Gala s-a desfăşurat la finalul Simpozionului de istorie şi civilizaţie bancară românească care poartă numele cunoscutului istoric şi publicist român Cristian Popişteanu.

Este al doilea an consecutiv în care diplomatului Dumitru Preda îi este acordat un astfel de premiu. În 2010 acelaşi premiu a fost decernat pentru volumul România-Republica Federală Germania. Începutul relaţiilor diplomatice 1966-1967 (seria „Relaţii bilaterale”, iniţiată în 1999 şi coordonată de Dumitru Preda).

Premiul a fost înmânat de către Cristian Păunescu, director în cadrul BNR, şi Dorin Matei, preşedintele Fundaţiei „Magazin istoric”.

Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundaţiei culturale şi revistei „Magazin Istoric” se desfăşoară în colaborare cu Banca Naţională a României, începând din anul 1993.

Lucrarea United States of America and Romania. Diplomatic Relations 1912-1919 a apărut în 2010, în contextul marcării a 130 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Primul volum din serie privind relaţiile diplomatice române-americane a fost publicat – în urmă cu zece ani – de profesorul Dumitru Preda, împreună cu dr. Keith Hitchins, profesor de istorie la Universitatea din Illinois şi dr. Miodrag Milin, profesor de istorie la Universitatea din Timişoara.

Publicatia apare la Editura Cavallioti în limba engleză si are 289 de pagini.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s