Bucuresti: 15 aprilie 2011 – ERASMUS Ziua Portilor Deschise

 

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează pe 15 aprilie 2011, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, evenimentul ERASMUS – Ziua porţilor deschise.  

Programul Erasmus, care împlineşte anul viitor 15 ani de existenţă în România şi 25 de ani de existenţă în Uniunea Europeană, se adresează nevoilor de predare şi de învăţare ale tuturor categoriilor de persoane implicate în sistemul de învăţământ universitar şi în sistemul de formare profesională de nivel terţiar, indiferent de durata cursurilor sau de calificare, inclusiv celor înscrişi la studii doctorale, precum şi instituţiilor şi organizaţiilor care oferă sau facilitează astfel de forme de educaţie şi formare. Programul Erasmus este cel mai important program de educaţie şi formare profesională din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior din Europa. În perioada 1987 – 2009, Erasmus a însemnat peste 2 milioane de mobilităţi studenţeşti, peste 200.000 de mobilităţi ale personalului didactic şi nedidactic universitar şi peste 4.000 de universităţi înscrise în program, la nivel european.

În România, numai în anul 2010, bugetul alocat programului a fost de peste 12 milioane de euro din care au fost finanţate activităţi de mobilitate transnaţională legate de studiu, plasament, predare şi formare pentru studenţi şi cadre didactice şi nedidactice. Cele mai frecventate destinaţii de studiu şi plasament ale „Erasmuşilor” români sunt Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, iar în topul domeniilor de studiu se detaşează ştiinţele economice, juridice, administrative, umaniste şi informatica.

Diferitele acţiuni din program se adresează nu doar studenţilor care doresc să studieze şi să muncească în străinătate, ci şi profesorilor şi altor categorii de personal, chiar din întreprinderi, care intenţionează să predea în străinătate, ca şi personalului din universităţi care doreşte să urmeze cursuri de formare în străinătate. În plus, programul sprijină instituţiile de învăţământ superior care intenţionează să coopereze prin programe intensive, reţele academice şi proiecte multilaterale, precum şi să creeze legături cu mediul de afaceri.

La eveniment vor participa studenţi, cadre didactice, elevi, membri ai unor reţele Erasmus europene şi studenţi străini veniţi să studieze în România. Va fi prezent dl. Marius Manole, Ambasador al Anului European al Voluntariatului. Toţi cei care doresc să afle mai multe informaţii despre program, dar şi să guste un pic din „spiritul Erasmus“ sunt aşteptaţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, str. Ştirbei Vodă nr. 33, vineri 15 aprilie 2011, între orele 10-16.

Sursa: LSRS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s