Scrisoare din Germania: IATA DE CE “DORM” INCA ROMANII!

Aceasta scrisoare am trimis-o de curand domnului Dan Tapalaga, un ziarist de la Hotnews.ro. Citind articolul si ceea ce am scris veti intelege de ce s-a ajuns la situatia grava din Harghita si Covasna! DACA NU “IESIM LA ATAC” ACUM, NU VOM AVEA NICI O SCUZA MAI TARZIU!

Buna seara domnule Dan Tapalaga,

am citit cu interes articolul dvs. de pe Hotnews.ro “Vadimizarea lui Ponta si Antonescu”

(http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8398122-vadimizarea-lui-ponta-antonescu.htm) a carui mesaj principal este, dupa cate am inteles eu ceva de genul, “atentie, schizofrenia vadimista este o boala transmisibila, ea a atins
deja noua generatie de politicieni din Romania si risca chiar sa infecteze tanara societate democrata romana, care si-a rezolvat de mult problemele cu minoritate maghiara”.

Nu sunt un admirator al niciunuia dintre politicienii mentionati de dvs, dar daca cunoasteti atat de bine situatia atunci poate imi puteti explica urmatoarele:

1)  de ce NU au maghiarii nici un interes de a invata limba romana si de ce au eliminat-o treptat din programa scolara? Cumva ca sa aiba sanse mai bune pe piata muncii din Romania?
2)  de ce il comemoreaza maghiarii mereu pe Horthy la Miercurea Ciuc stiind ce a facut acesta cu romanii in Ardeal? Cumva pentru ca vor intr-adevar o reconciliere cu romanii?
3)  de ce schimba autoritatile locale din Harghita si Covasna denumirele romanesti ale strazilor inlocuindu-le cu denumiri maghiare? Cumva pentru ca vor sa-si aduca mai des aminte de romanele valahului Liviu Rebreanu?
4)  de ce atarna steagul Ungariei pe cladirile publice din Romania sau in salile de sedinte ale administratie locale? Cumva ca sa arate fratia dintre cele doua natiuni?
5)  de ce autoritatile locale din Harghita si Covansa emit hotarari fara a pune pe ele stema Romaniei? Cumva pentru ca sa nu consume cerneala si sa reduca costurile?
6)  de ce indeamna ziarele din Harghita si Covasna zilnic la lupta pentru autonomie teritoriala? Cumva ca sa nu le citeasca nimeni si ca sa dea faliment?
7)  de ce nu sunt angajati romanii pe nici un post in Harghita si Covasna (nici macar ca femeie de servici) daca nu stiu limba maghiara? Cumva ca nu se istoveasca prea mult si sa stea mai degraba acasa?
8)  de ce sunt inscriptionate masinile de politie din Covasna in limba maghiara? Cumva ca sa contribuie la imbogatirea limbii romane cu cuvantul “Rendörszeg”?
9)  de ce vin in Romania parlamentari/ oficialitati de rang foarte inalt din Ungaria si declara fara jena ca sprijina autonomia teritoriala? Ca sa simta cumva furia secuilor la auzul unor astfel de propuneri? Sau ca sa ajute la
o intelegere mai buna intre romani si maghiari?
10) de ce instaleaza autoritatile panouri cu sintagma de “tinut secuiesc” la intrarea in localitati? Ca sa servesca copiilor romani si secui ca tinta pentru pietre?
11) de ce sunt emise hotarari locale in care se utilizeaze expresii ca “la granita dintre tinutul secuiesc si …” ? Cumva ca sa arate cat de aproape traim unii de altii, “la o aruncatura de bat …peste granita”?

Poate puteti sa ma salvati inainte de a fi cuprins de schizofrenie vadimista, ca tot am inteles ca suntem cu totii expusi acestui risc.

Sa va informati (bine),
Cezar Lupu, Düsseldorf, Germania

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s