Eveniment IMAGINE YOUR ROMANIA! Bucuresti – 25 martie 2011

LOCATIE: Readers Cafe, Metropolis Center, Strada Grigore Alexandrescu Nr.89-97, Bucuresti

EVENIMENT: IMAGINE YOUR ROMANIA! Campanie de promovare a romanilor de valoare de pretutindeni

DATA: 25 martie 2011, ORA 19.00

Scriem impreuna un jurnal de calatorie in ceea ce priveste schimbarea mentalitatii comunitatilor romanesti, aratand ca avem valoare, esenta, continut, dar nu prin vorbe, ci prin fapte. Ceea ce facem ne defineste!

Campania de comunicare si imagine este lansata in Romania ca o actiune fireasca a tuturor lucrurilor care provin de la origine si care se indreapta spre exterior, avand ca scop slefuirea imaginii romanilor chiar din mijlocul lor, chiar din interiorul granitelor.

Inceputa in reteaua de socializare Facebook, ca o reactie normala a unei tendinte a tinerei generatii de fi in contact, campania doreste sa inceapa o actiune de valorificare a romanilor de pretutindeni, o campanie fara limita de varsta, unde romani din toate mediile se pot alatura motto-ului: Esenta unei societati dezvoltate este reprezentata de insasi elementele umane care o compun – ROMANIA ESTI TU!

In fiecare zi vom strange voci, povesti, reusite cu reusite si le vom aduna laolalta pentru a construi un tot unitar al unei generatii noi. Fiecare actiune pozitiva, indiferent de dimensiunea ei, trebuie incurajata, imbunatatita si sustinuta in permanenta. Vom gasi succesul in fiecare dintre voi!

Vedem zilnic cum romanii sunt afectati de scepticismul datorat unei societati in continua deriva. Suntem martorii descurajarii, dezinformarii si sabotarii. Intentia noastra nu este aceea de a ne lamenta. Am decis sa actionam! Sa aratam o fata proaspata a tinerei generatii! Tanara ca mentalitate, ca viziune, ca perspectiva!

Campania IMAGINE YOUR ROMANIA se extinde prin actiuni diferite si la nivel international, in diaspora romana, oferind astfel libertatea fiecaruia sa isi imagineze Romania pe care doreste sa o aiba si sa actioneze efectiv in favoarea transformarii acesteia.

Imaginile date de actiunile si activitatile tuturor vor sta marturie intr-o publicatie bilingva – romano-engleza – unde oamenii de succes si locurile de unde acestia provin vor purta amprenta unei intregi natiuni. Impreuna actionam!

Aceasta este o campanie de imagine in care fiecare isi poate adjudeca, prin actiunile pe care le intreprinde, rolul principal. Vorbeste lumii despre tine! Promoveaza o imagine, lanseaza o idee! Exprima-te! Spune cu voce tare cum ai vrea sa fie societatea in care traiesti si fa primul pas actionand cum consideri cel mai bine!  

IMAGINE YOUR ROMANIA! TU esti cartea de vizita a tarii, TU dai valoare acestei natiuni! Ideile tale prind viata impreuna cu revista ROMANIA IN CONTACT – o revista care a pornit cu pasiune, din pasiune.

Cum e Romania ta? Ce ai face pentru tine, pentru ea? Cartea Jurnal de calatorie a inceput sa fie scrisa…

Jurnal IMAGINE YOUR ROMANIA

Capitolul 1.

Inchide pentru o zi televizorul! Nu asculta nici o stire, nu citi nici un ziar, declara revolutie mass-media de slaba calitate! Ia o pauza de pe Facebook, Twitter, My Space si orice alta retea de socializare! Deschide doar mailul si trimite raspuns urgentelor, nimic in plus!

Fa o curatenie in mintea ta aglomerata de mesaje, mesaje, mesaje si iar mesaje… Subliminale, subconstiente, sub nivelul asteptarilor… sub nivelul dorintelor tale… mesaje! Mesaje de care esti invadat in fiecare secunda, majoritatea fara sa le astepti, fara sa le accepti, fara sa le anticipezi…

Dezactiveaza internetul de pe telefonul mobil si uita ca ai minute gratuite sa iti suni cei 2000 de prieteni! Incepe cu 1 zi! Ia o pauza bine meritata si reculege-te! Mergi la librarie si cumpara o carte. Citeste-o! Culturalizeaza-te!

De astazi Romania citeste mai mult!

Uita-te la tine si pune-ti intrebari! Care este identitatea ta? Cine esti? Cum te descrii? Care e povestea ta? Ce scopuri ai? Ce resurse? Cat efort depui? Cu cine te aliezi?

Uita-te in jur? Unde esti? E locul in care vrei sa fii? Ai vrea sa ajungi in alta parte? Unde? De ce? Cum actionezi?

Povestea ta este si povestea mea. Istoria noastra semana, identitatile noastre au ceva in comun – ROMANIA.

Imagineaza-ti Romania ta… in actiuni, nu doar in cuvinte. Fa ceva util in aceasta zi de curatire a propriei minti. Planteaza o floare, mergi la plimbare in aer liber, gandeste-te, converseaza, gaseste idei noi pentru proiecte pe care incepi sa le scrii acum. E o zi importanta pentru a ne imagina Romania, pentru a ne vedea identitatea cu alti ochi, in afara tabloului din care implicit facem parte. Mai putin impaienjeniti de televizor si de transmisiunile nefolositoare, departe de stirile neconstructive, azi incepem sa fim creativi!

Creeaza! Viata ta conteaza!

Gaseste curajul sa te desprinzi de turma! Traieste altfel! Valoarea esti tu…si tu…si tu… Noi, toti! Este inadmisibil sa radem la nesfarsit de Romania! Sa o crestem impreuna, sa ne slefuim imaginea din interior!

IMAGINE ROMANIA – write, sing, draw, build your future! ROMANIA IS YOU!

Semnat: initiatorul campaniei IMAGINE YOUR ROMANIA – Daniela Vitelaru

Capitolul 2 incepi sa il scrii tu acum…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s