Student roman in Italia – ambasador al tinerilor in Japonia

Coordonatorul Filialei Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, Ioan Eugen Popiţiu, participă la Conferinţa de Pace pentru Tineri de la Osaka.  

 Bologna, 23 .09. 2010.  Ioan Eugen Popiţiu, Coordonator al Filialei din Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate a fost selectat pentru a participa alături de alţi tineri de excepţie din întreaga lume la conferinţa internaţională anuală „Peace Conference of Youth”.

 Student în Italia, mereu cu gândul la România. Eugen este dovada vie pentru faptul că tinerii români plecaţi la studiu in străinătate sunt tot mai prezenţi în proiecte academice, organizaţii non-guvernamentale de renume mondial sau evenimente culturale, aducând un plus de valoare imaginii României in lume.

 Student al Universităţii Bologna la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, Eugen se ocupă în timpul liber de organizarea Filialei din Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate. Eugen a fost selectat, în urma unei aplicaţii, să se afle printre cei 100 de participanţi ai conferinţei anuale internaţionale „Peace Conference of Youth”, organizată de Junior Chamber International, în colaborare cu statul japonez, ce va avea loc la Osaka, în perioada 2-8 Noiembrie 2010.

 Eveniment de renume mondial. „Peace Conference of Youth”este unul dintre cele mai importante evenimente de profil ale anului, unde sunt recrutaţi studenţi cu o asiduă pregătire academică şi cu viziune pentru a dezvolta strategii privind pacea la nivel mondial, încurajându-i în acelaşi timp să îşi perfecţioneze abilităţile de actuali sau de viitori lideri.

De remarcat este că prezenţa lui Ioan Eugen Popiţiu la conferinţă nu reprezintă doar o reuşită personală, ci una pentru România, ceea ce demonstreză încă o dată că avem “ambasadori” tineri şi talentaţi pe care putem conta.

 Mesajul pe care doresc să îl port cu mine la Osaka, este că o adevărată luptă pentru Pace, care să şi facă o diferenţă, trebuie să aibă ca origine o cercetare a conştiinţei, o discuţie cu noi înşine, iar intrebările la care trebuie să răspundem sincer ar fi de genul:

– Doresc să fie mai bine?
– Doresc ca urmaşii mei să traiască mai bine?
Dacă răspunsurile sunt afirmative şi vom reuşi să trecem peste sentimentul de egoism, atunci vom înţelege un lucru: convingerea noastră este statornică şi nu trebuie interpretată precum un sacrificiu, pentru simplul motiv de a avea un scop cinstit şi nobil.
Vom realiza că lupta noastră are un ţel, un ţel care îşi găseşte energie în credinţa că fiecare fiinţă este extraordinară, care are un drept universal dobândit prin naştere de a duce o viaţă cu experienţe proprii, care să influenţeze pozitiv convieţuirea efemeră pe pământ.
a declarat Ioan Eugen Popiţiu.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s