“Sunt român! Las capul în jos sau privesc înainte cu mândrie?”

Comunicat de presa

 

“Sunt român! Las capul în jos sau privesc înainte cu mândrie?”

A fost titlul dezbaterii celei de-a treia zi a simpozionului românilor de pretutindeni organizat de Guvernul României şi DRRP la Mangalia, în perioada 16 – 19 august 2010 la care a participat şi intervenit  Ministrul de Interne Vasile Blaga.

Conform informaţiilor din presă, pe 6 septembrie 2010 va avea loc la Paris întâlnirea Miniştrilor de Interne ai ţărilor membre UE având ca temă principală libera circulaţie a cetăţenilor UE în statele membre, dezbatere la care România şi Bulgaria nu au fost invitate. Acest lucru contravine principiilor Uniunii Europene, neinvitând statele direct interesate în această problemă denotă lipsă de respect pentru drepturile fundamentale ale minorităţilor cât şi pentru cele doua ţări în cauză, România şi Bulgaria.

Solicităm Instituţiei Prezidenţiale şi Guvernului României să revendice statutul de ţară membră a Uniunii Europeane cu drepturi depline de dialog şi de partener cu drepturi egale de participare la reuniunile internaţionale ale caror teme este emigraţia şi implicit situaţia cetăţenilor români din Uniunea Europeană.

Solicităm parlamentarilor europeni români să ia poziţie asupra unei situaţii care crează un precedent istoric în politicile sociale si de emigraţie de la care România este exclusă.
 
 
Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s