Milano: se mai naste o asociatie romaneasca in Italia. S-a ajuns la numarul 100!

 

Text: Andrei Ciordas

Foto: Daniela Vitelaru

(Marian Mocanu alaturi de regina tiganilor din Europa – Lucica Tudor, la Teatrul la San Babila in anul 2008)

PSD-istul Marian Mocanu si italianul Giuseppe Fossati infiinteaza o noua asociatie politica pentru integrarea strainilor din Peninsula. Formatiunea va fi prezentata la nivel national la Milano, pe 6 iunie a.c., la Teatrul San Babila, exact in acelasi loc unde Mocanu isi anunta candidatura din partea PSD pentru alegerile parlamentare in diaspora din anul 2008. Cum in urma cu 2 ani nu a reusit sa intre in gratiile comunitatii romanesti din Italia, a decis sa infiinteze o asociatie cu numele de “Europei per l’Italia” (“Europeni in Italia”).

Marian Mocanu, un mai vechi asociationist in Italia, ex presedinte al unei formatiuni numite Liga Romanilor din Italia si avocatul Giuseppe Fossati, reprezentant al Popolo delle Liberta in Consiliul comunal din Imperia, subliniaza faptul ca Asociatia “Europei per l’Italia”, nu este un nou partid, insa isi propune sa devina in scurt timp un element unificator al tuturor persoanelor care cred in valorile integrarii, dezvoltarii sociale, libertatii si democratiei.

Din consiliu director mai fac parte: Stelian Ionescu (Milano), Florin Tataru (Roma), Ovidiu Morozan (Brescia), Diego Garassino (Piemonte), Marco Baratto (ex-consilier la Primaria din Lodi) si Cesare Rizzo. Sediul national se afla la Andora, asociatia fiind inregistrata la Tribunalul din Lodi.

O alta asociatie politica romano-italiana din Peninsula, care pana acum nu a avut concurenta, este PIR – Partidul Identitatea Romaneasca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s