Cine se opune integrării românilor din Italia

Comunicat de presă

De câteva zile primarii Italieni, reprezentanţi ai Ligii Nordului, au descoperit cât de uşor pot lovi comunitatea românească prin intermediul procedurilor administrative cu substrat evident intolerant si rasial:

– La S. Giorgio in Bosco, primarul orașului, interzice folosirea unui teren de fotbal echipei “Alianţa Românească”, tratament rezervat exclusiv echipei româneşti!

– La Ponte Vico, primarul a dispus închiderea unui loc de întâlnire al comunităţii româneşti gestionat de asociaţia “Romena – Garden”! Tentativa noastră de a contacta primarul s-a finalizat cu refuz din partea acestuia motivând ca nu are ce discuta cu românii!

– Acesta este doar vârful icebergului, a ceea ce se întâmplă în nordul Italiei, unde o fetiţă româncă, rezidentă în oraşul Polesina, a încercat să se sinucidă aruncându-se de la fereastră, datorită tratamentului inconştient discriminatoriu al colegilor de scoală, care o batjocoreau frecvent spunându-i ca “pute a româncă”!

– La Roma în toaleta Tribunalului Penal tronează de 6 luni o inscripţie ”Daţi foc românilor”, fără ca cineva să fi prevăzut ştergerea acesteia!

Partidul Identitatea Românească solicita în acest context Ministrului de Interne al Italiei, Roberto Maroni (Liga Nordului), să dispună toate masurile necesare, ajungând chiar la comisariamentul oraşelor ale căror Primari au declarat un adevărat război rasial comunităţilor româneşti locale fără o motivaţie logică sau juridică, ci doar în virtutea unor prejudecăţi rasiste, deja condamnate de istorie!

Solicitam de asemenea intervenția imediata la cel mai înalt nivel al autorităţilor României, Preşedinte, Parlament, Guvern, pentru restabilirea unui dialog social, politic şi uman între reprezentanţii autorităţilor Italiene şi comunităţile româneşti din Italia!

Rugăm de asemenea clasa politică a României, ca pe lângă retorica şi polemicile pe teme ce întorc roata istoriei în epoca evului mediu, respectiv “flacăra mov” şi practicile şamanilor, făcându-ne de râs în toate ţările lumii, să aducă serios în discuţie şi problematicile diasporei, ale căror voturi le-au cerut cu toţii în campaniile electorale.

Partidul Identitatea Românească – Mihai Muntean, Secretar Naţional

Forumul Intelectualilor Români din Italia – Horia Corneliu Cicortaş

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s