Catania, Italia: ”Chipul Romaniei”…

Asociatia socio-culturala romano-italiana CONCORDIA organizeaza vineri 22 ianuarie 2010 la Centrul Cultural Ciminiere din Catania la ora 16.30 a II-a editie a proiectului cultural “Il volto della Romania” (Chipul Romaniei), dedicat artei medievale si amintirii Revolutiei romane la douazeci de ani.

Manifestarea se va desfasura in forma de conferinta. Manifestarea beneficiaza de sprijinul Admministratiei Provinciei Catania. Proiectul “Il volto della Romania” isi propune sa prezinte Romania, istoria si civilizatia ei in manifestari tematice. Prima editie a fost dedicata artei populare cu o expozitie de custume traditionale si ceramica populara. Alegerea teme editiei a doua se datoreaza importantei artei medievale in panorama culturala. Ea este marturia afirmarii independentei statelor medievale a Valahiei si Moldovei, cat si a apararii identitatii crestine in fata pericolului penetrarii otomanilor in Europa.

Romania pastreaza monumente si opere importante care ilustreaza relatiile cu lumea bizantina si contactele cu marile stiluri ale artei occidentale. Arta medievala este parte din patrimoniul cultural si spiritual al poporului roman, cu care se prezinta in Europa unita.

Vasile Mutu
Presidente Associazione CONCORDIA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s