Dedicatie publica pentru Badeasca: ”CONTRO L’IMBECILLE RAMONA BADESCU”

Text: Paul Bercioiu – corespondent Roma

Ramona Badeascu da cu ”mucii in fasole”, pe post de promovare a imaginii romanilor in Italia! Subreta romanca ajunsa vedeta in Italia, pune inca o piatra pe umerii grei ai imaginii Romaniei in Peninsula.

Orbita de ifose de VIP si, probabil cu intentia de a ”apara” romancele care ”fura” barbatii italieni, aceasta a cazut si mai mult in penibil, declarand publicatiei nationale ”TU” ca ”italiencele sunt niste sotii rele”. Tot in aceasta revista ea afirma: ”Fetele din Est nu sunt niste furacioase de barbati. Poate doamnele italiene sunt acelea care nu stiu sa isi tina barbatii”.

Candva o subretă (DEX – Servitoare. Fr. soubrette. Aproape numai în limbajul teatral), apoi pe scenele de teatru si pe post de showgirl la TV, trece direct in politica, consiliara lui Alemano, primarul Romei, ocupandu-se cica de probleme ale comunitatii romanesti.

Acelasi saptamanal titreaza si o galerie foto a acesteia: ”Romanilor nu le place Ramona”.

O pagina in reteaua de socializare Facebook a fost creata special pentru acest subiect, fiind intitulata ”CONTRO L’IMBECILLE RAMONA BADESCU”

(http://www.facebook.com/group.php?gid=114413855122).

Deja 215 membri s-au alaturat in doar 2 zile, printre ei, atat italieni cat si romani, in dezacord ca o imagine atat de nepotrivita sa ne reprezinte comunitatea din Italia.

Advertisements

3 thoughts on “Dedicatie publica pentru Badeasca: ”CONTRO L’IMBECILLE RAMONA BADESCU”

  1. Ramona este libera sa faca c’è vrea sint foarte multe tinere show girls de diferite nationalitati cum ar fi Bellen sau Nina Moric sau Amanda Lear sau Yespica sau Vanessa Incontrada in TV. dar ele nu cred ca reprezinta o imagine negativa a tarilor de unde provin ele traiesc aici au contract de lucru si este de datoria romanilor sa se afirme aici pentru ce sint in stare sa faca sa nu mai dea vina pe Ramona. Ea traieste aici de foarte multi ani chiar inainte de a veni comunitatea romaneasca aici si de se crea Romaniaincontact. In Italia nici nu se vorbea despre romani si badante si Romania. Bine ca o avem si pe ea care este diferenta intre soubrette si badante?

  2. Doamna di Sant’Angelo cand esti o persoana publica, dar mai ales un reprezentant al unei intregi comunitati in cadrul Primariei la Roma, nu poti sa nu iei in calcul faptul ca declaratiile de acest calibru vor fi penalizante. Trebuie sa fii diplomat si de bun gust cand iesi in public pentru ca imaginea pe care o ai tu, inevitabil, este asociata intregii comunitati. In conditiile in care romanii deja au o imagine urata in Italia, nu ne mai putem permite sa nu fim atenti la aspectele care ne defavorizeaza continuu pe TOTI cei care traim, muncim sau studiem aici. Problema e ca, o ingrijitoare (badanta) ar fi fost poate mai politicoasa in exprimare si mai retinuta in afirmatii. Ceea ce nu a fost cazul Ramonei Badescu. Este urat, foarte urat si lipsit de inteligenta sa iesi in fata cu afirmatii atat de negandite, mai ales cand, REPET, esti un reprezentant al unei comunitati de sute de mii de oameni!

    Paul Bercioiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s