Milano: viata de turist

Text & Foto: Daniela Vitelaru

Milano este orasul care vinde! Moda, design, opera, istorie, gastronomie, acest oras vinde de toate, absolut tot ce inseamna ambalaj pentru orice stil de viata…

Daca vizitezi sau daca locuiesti in acest oras, te simti permanent ca un etern turist. Niciodata nu ai senzatia ca ai vazut tot, intotdeauna mai ai ceva de descoperit. In acest  oras se traieste in trecut, in prezent si in viitor cu acelasi entuziasm, cu aceeasi intensitate, iar acest lucru din cauza imbinarii de perioade istorice, intalnite la tot pasul… Noul si vechiul modern impletite!

Si strazile sunt ”pictate” cu prezente umane dintre cele mai diverse. Orice turist care se respecta poata cu el un ghid. De curand a fost lansat pe piata ”Milano Guida 2010” – o selectie atenta a celor mai semnificative locuri de vazut, unde sa bei, sa mananci, muzee, cultura, night life, shopping, muzica.

Daca esti un impatimit al berii, alegi  ”Isola della birra” ori ”Birrificio Lambrate”, doua dintre cele mai in trend locuri pentru baietii cool. Pentru domnisoare care nu consuma bere, exista sectiunea ”Coffee & tea”, cu recomandari ca: ”10 Corso Como”, ”Cova Montenapoleone” sau ”La belle Aurore”. Serile rezervate pentru un cocktail cu grupul de prieteni, pot fi petrecute in urmatoarele locatii: ”35”, ”Armani/Nobu”, ”Il giardino d’inverno” sau ”Yguana”.

Pentru turistii sau localnicii care vor sa manance bine, exista o lista consistenta cu descrierile unor restaurante etnice (argentinian, brazilian, chinez, ebraic, japonez, rus sau indian), dar si localuri regionale italiene: ”Il bolognese”, ”La Madonnina” sau ”Toscana K2”. Pentru viata de noapte a orasului variante ar fi unele cluburi sau discobaruri: ”Atomic”, ”Amnesia”, ”Hollywood”, ”Magazzini Generali”, ”Old Fashion Cafe”, ”Plastic” sau ”Zip Club”.

Sectiunea cultura cuprinde o lista importanta cu mai multe sub-sectiuni: asociatii, muzee, galerii, institute, teatre, cinema, fotografie. Pentru dependentii de moda si frumusete, amintim din sectiunea ghidului doar cateva nume: ”La Rinascente” (Duomo), ”10 Corso Como” (Corso Como), ”Frip” (Corso di Porta Ticinese), ”Surimono” (Corso Monforte), ”D Magazine outlet” (Via Montenapoleone), ”I Milano Tortona” (Via Tortona). Cele mai traficate zone pentru orice tip de cumparaturi fiind: Corso Buenos Aires, Via Torino, Via Dante (intrucat se afla in vecinatatea impresionantei catedrale Duomo).

Ghidul cuprinde in final si numere utile ale unor institutii in caz de necesitate: Spitale, Hoteluri, Transport in comun si universitati. In acelasi format grafic au iesit ghiduri si pentru orasele: Roma, Napoli si Torino.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s