MILANO: 10 ani de imigratie in regiunea Lombardia

In data de 27 si 28 ianuarie 2010 va avea loc la Milano, in Via Ramognosi 8, o conferinta nationala intitutala: ”10 ani de activitate a Observatorului National pentru Integrare Multietnica”, unde v-a fi prezentat raportul unui deceniu de imigratie in regiunea nordica – Lombardia.

In toata aceasta perioada Observatorul a fost un instrument util de analiza si intelegere a fenomenului migrator, de intelegere a dinamicilor si schimbarilor in societatea italiana.

Intalnirea nationala se divide in doua zile, in cursul carora vor fi prezentate rapoarte ala imigratiei pe teme specifice cum ar fi: scoala, munca, sanatate, proiecte teritoriale. Au fost detectate, pe parcursul acestor ani de activitate, nodurile critice si problematicile existente, analizandu-se desigur perspectiva construirii a unor adevarate modele de integrare pentru societatea moderna.

In cadrul evenimentului, organizat cu sprijinul Fundatiei ISMU (Initiative si Studii ale Multietniei) si care incepe la ora 9.00, vor fi distribuite numeroase tratate care au fost scrise in decursul anilor pe tema imigratie din diferite perspective, printre care si un raport al anului 2009, intitulat ”10 ani de imigratie in Lombardia”.

Regiunea din nordul Italiei – Lombardia cuprinde orasele: Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Mantova, Milano, Pavia, Sondrio, Varese.

programul evenimentului (in lb. italiana)

Daniela Vitelaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s