New York: Un pictorial al revistei ”V Magazine” zguduie ”standardele” modei internationale

New York-ul schimba regulile! Dupa numeroase incercari insignifiante ale unora de a distruge ”mitul perfectiunii” – faimoasele masuri  90/60/90 – revista americana V Magazine pune serios pe ganduri moda bolnava de anorexie, dedicand un pictorial de 12 pagini plus coperta 1, subiectului ”frumusetea extra-large”.  Numarul dedicat acestui subiect a mers pe sloganul: ”FIECARE E FRUMOS!”

Imaginile au fost facute de fotograful norvegian Solve Sundsbo, iar modelele au oferit publicului o frumusete naturala, un pic rotunjita. Ultimii ani moda internationala a urcat pe podium adevarate cadavre vii, fete tinere ajunse aproape de moarte pe picioare.

In 2008, brandul Nolita – pentru care celebrul Mario Testino asigurase fotografia – arata lumii printr-o campanie de imagine intitulata ”NO-ANOREXIA”,  un schelet pe post de model, o femeie de doar 38 de kilograme, cu un aspect cadaveric. De atunci insa, in lumea modelelor nu s-a resimtit vreo schimbare , marii designeri internationali aproape ca nu s-au clintit de ingrijorare pentru starea de sanatate a celor pe care le angajau la defilari de moda in capitalele lumii, pastrand masurile ”mitice” ca fiind confirmarea frumusetii.

Semnalate in presa internationala au fost si cazuri de morti in randul acestor modele, cum ar fi Ana Carolina Reston, surorile din Uruguay Luisel si Eliana Ramos sau israelianca Hila Elmalich. Aceste incidente au convins Spania, Franta si Marea Britanie  sa impuna o talie minima pentru a defila pe podium, conform normelor de sanatate si normalitate impuse de  Organizatia Mondiala de Sanatate.

In concluzie se anunta o revolutie a frumusetii lansata la nivel mondial, cu mult impact de America: ”Gras e frumos”?!

FOTO:  VMagazine & Google

Daniela Vitelaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s