Milano: Manualul ”badantelor”

”Badandum2010. Manuale per famiglie e badanti” (Manual pentru familii si ingrijitoare) este cea mai noua inventie editoriala care apare in Italia, la Milano, si care este menita sa ofere toate informatiile si nelamuririle atat personalului angajat de italieni pentru a ingrijirea batranilor, cat si familiilor care solicita astfel de servicii.

Ghidul, realizat in colaborare cu Centrul de Ingrijire Domiciliara”, cu sprijinul directorului  Vito Noto, are 192 de pagini, este usor de inteles, destinat celor 3 milioane de familii italiene care au ingrijitoare pentru a le asista batranii dar si celor 700.000 de ingrijitoare care muncesc in toata Peninsula.

”Manualul ”este redactat in 8 limbi, cele mai vorbite de persoanele care asista varstnicii: italiana, romana, poloneza, rusa, engleza, franceza, spaniola si araba. Un procent de 50% dintre ingrijitoare provin din tarile din Estul Europei, iar restul din America Latina, Filipine, Africa.

Intre timp va fi infintat Registrul ingrijitoarelor si celor care practica meseria de baby-sitter, iar fiecare Primarie trebuie sa aiba conceputa o lista cat mai completa a persoanelor care fac aceast job, cu trimiteri care sa fie garantate de municipalitate, cetatenii care au nevoie putand sa se adreseze institutiei.

FOTO: Google

Ileana Constantin

Advertisements

One thought on “Milano: Manualul ”badantelor”

  1. Italienii trebuie sa invete sa nu mai discrimineze pe fetele romance care vin in Italia si presteaza ajutor familiar. Iar romancele trebuie sa fie respectuoase cu doamnele italience care sint generoase la suflet si le primesc in casele lor ele ajungind in Italia de prin munti, de la Piatra Neamt sau Moldova si fara CV si fara sa le cunoasca nimeni si fara referinte si aici invata sa faca pe badantele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s