ROMA: Proiecţia filmului “Filantropica” – omagiu maestrului Gheorghe Dinică

Luni, 14 decembrie 2009, începând cu orele 18,00 va avea loc in Sala de conferinţe a Accademia di Romania proiecţia filmului “Filantropica” (2002), unul dintre acele filme remarcabile in care publicul italian poate aprecia talentul “nepereche” al neuitatului actor Gheorghe Dinicã. Comedie cu umor negru, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului român Nae Caranfil va cuceri negreşit publicul italian la fel cum a cucerit şi publicul din România.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheorghe Dinică a jucat pe toate scenele marilor teatre din Bucureşti şi din tară şi rămâne un actor de onoare al teatrului românesc. Pentru rolul de prinţ interpretat in filmul “Filantropica” a fost distins cu premiul special al Uniunii Cineaştilor din România.

Filmul este subtitrat in limba italianã, iar proiecţia va fi precedatã de un medalion dedicat actorului dispãrut, medalion realizat de criticul de film Veronica Lazãr.

Biroul de presã

Accademia di Romania

Advertisements

One thought on “ROMA: Proiecţia filmului “Filantropica” – omagiu maestrului Gheorghe Dinică

  1. Pentru Romanii care l-au vazut la Teatru disparitia lui este o mare pierdere a patrimoniului culturii romanesti. In sufletul nostru a tuturor care l-au apreciat el va ramine intotdeauna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s