Italia: ”Acasa la Romani”

Spectacolul extraordinar “Acasă la Români” va fi organizat de asociaţia socio-culturală “Vocea Românilor” din Roma cu prilejul Zilei Naționale a României, la data de 29 noiembrie 2009. Evenimentul va avea loc cu începere de la orele 18.00 la Auditorium Seraphicum, via del Serafico nr. 1, Roma, intrarea fiind gratuita.

Proiectul se află la a doua ediţie cu participarea unor nume sonore din muzica populară românească şi ale programelor de divertisment: Aurel Tămaş şi Ansamblul “Dor Transilvan”, Daniela Condurache, Radu Ciordaş, Nicu Paleru, Pop Alexandru (Văru’Săndel) de la Teatrul de comedie din București şi grupul Năzdravanii din Galați.

Evenimentul urmărește să contribuie la continuarea şi dezvoltarea unei inițiative prioritare de a consolida comunitatea românească transmiţând un mesaj de unitate. Manifestările cultural-artistice tradiționale pot împărtăşi cel mai bine spiritul şi sentimentele poporului român în relațiile cu societatea italiană.

Prima ediție a spectacolului „Acasă la români, de Crăciun”, a avut loc în anul 2007 în oraşele Latina, Monterotondo şi Roma cu ocazia Zilei Naționale a României şi a sărbătorilor de iarnă, unde au fost prezenți circa 3000 de spectatori, cetățeni români şi italieni. Entuziasmul şi participarea de succes la prima ediție ne-au încurajat să continuam programul promovat de asociaţia noastră.

Asociaţia socio-culturală „Vocea Românilor” îşi propune prin aceste proiecte promovarea identităţii culturale şi al patrimoniului cultural românesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s