Donaţie de carte la Scoala Italiana “Aldo Moro” din Bucuresti

PICT8596

Una dintre poveştile Silviei Kerim, “Puf”, ediţia bilingvă, a fost oferită cadou copiilor de la Şcoala Italiană “Aldo Moro” din Bucureşti. Evenimentul cultural a fost organizat azi, 16 noiembrie, de compania Smith&Smith, cea care a sponsorizat editarea şi traducerea acestei cărţi. Smith&Smith a sprijinit şi lansarea volumului la Centrul Comercial şi Social LA STRADA din Roma, acolo unde “Puf” şi Silvia Kerim au fost primiţi cu căldură de românii din Italia.

Succesul de care s-a bucurat această iniţiativă în Peninsulă a dus la donaţia de carte care a avut loc de data aceasta la Şcoala Italiană “Aldo Moro”. “Aici învaţă peste 70 de copii proveniţi din familii mixte – mame românce şi taţi italieni. Avem şi câţiva elevi români”, a declarat Tina Savoi, directoarea instituţiei. Micuţii din clasele I-IV au primit din partea Smith & Smith ediţia bilingvă a cărţii “Puf”, cu autograful Silviei Kerim, care s-a aflat în mijlocul copiilor. Ei pot acum, călătorind în lumea basmului, consolidându-şi în acelaşi timp cunoştinţele de limbă italiană şi română.

“Puf”, o povestire de neuitat se adresează şi şcolarilor români şi italieni care trăiesc în Bucureşti şi care vor să înveţe sau să reînveţe fie limba română, fie limba italiană. Silvia Kerim este autoarea a peste 20 de volume (cărţi de poveşti pentru copii, traduceri şi memorialistică) şi coautoarea (alături de Marius Ţeicu) a unor musical-uri pentru copii: “Mary Poppins”, “Micuţa Dorothy”, “Gulliver în ţara piticilor” şi “Frumoasa din pădurea adormită”. Piesele s-au jucat şi se joacă pe mai toate scenele importante ale ţării.

“Puf” reprezinta o călătorie iniţiatică plină de învăţăminte. Pe parcursul acesteia, copiii sunt îndemnaţi să descopere natura, să ocrotească animalele, să respecte cultura şi să-şi iubească familia. Realizată în ediţie bilingvă română-italiană, bogată în ilustraţii sugestive, cartea are ca scop, pe lângă caracterul educativ al conţinutului, şi o componentă culturală cosmopolită: familiarizarea celor mici în acest mod aparte, prin intermediul unei lecturi fascinante, cu tainele limbii italiene.

Biroul de presa Smith&Smith

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s