Do EU know?

do eu

”Mai mult sau mai putin Europa? Care sunt cerintele cetatenilor europeni?” reprezinta titlul conferintei ce va avea loc in data de 6 noiembrie 2009, incepand cu ora 9.00 la Palazzo Marino (Piazza della Scalla), Milano.

Evenimentul reprezinta partea conclusiva a proiectului european “Do EU know?”, promovat de catre Caritas Ambrosiana in contextul programului european pentru cetateni, ajuns acum la final.

529 de cetateni de diferite proveniente sociale si culturale, cu varsta si profiluri profesionale diferite, s-au intanit in Italia, Spania, Suedia, Grecia si Bulgaria pentru a elabora idei si propuneri pe care sa le adreseze institutiilor europene despre cum sa incerce sa restrange distanta existenta intre cetatenii UE, dar si teme care i-au interesat direct pe acestia cu mar fi: piata muncii, mediul, tinerii, imigratia.

Conferinta doreste sa prezinte recomandari comune care rezulta din proiect si sa creeze o zona de confrunatare intre cetateni si institutiile de la diferite niveluri si a societatii civile cu privire la aspectele de deficit democratic a ocuparii fortei de munca, educatiei si mobilitatii tinerilor.

programul conferintei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s