Italia: ”donnemigranti” – povesti de migratie si de viata ale femeilor din toata lumea

IMG_0583

Sambata, 31 octombrie 2009, Regiunea Autonoma din Sardenia, Federatia Asociatiilor Sarde din Italia  impreuna cu Institutul Cultural Sard ”Maria Carta” organizeaza evenimentul ”DonnEmigranti” care va avea loc in Auditorium Casa del Giovane, Via Gavezzeni 13, Bergamo.

Evenimentul reprezinta o reflectie asupra conditiei femeilor in parcursul legat de fenomenul migrator care a constituit un punct de mare interes in ultimii 100 de ani. Interesant este, de asemenea, si faptul ca o asemenea initiativa vine din partea unei asociatii culturale din Sardenia; procesul migratoriu din aceasta zona constituie o importanta si dureroasa pagina de istorie, o treime din poporul sard fiind imprastiat prin lume.

Programul, dincolo de marturiile directe ale femeilor sarde si bergamasce care au trait experienta migratorie, prevede participarea doamnelor de alte nationalitati din diferite campuri de activitate (cultura, arta, afaceri), in care au fost nevoite sa intre in competitie pornind de la conditia lor de ”straine”, confruntandu-se des cu o realitate extrem de dura.

Emilia Stoica (FOTO), presedinte al Asociatiei ”Dacia” din Bergamo va fi prezenta in cadrul acestui eveniment, alaturi de doamne din intreaga lume: Columbia, Elvetia, Belgia, Maroc, Japonia, Argentina, Kenya, Cehia si Italia.

invitatie doamne imigrate

Daniela Vitelaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s