Italia: Acord de Colaborare între Facultatea de Limbi şi Literaturi străine din Catania şi Asociaţia româno-italiană CONCORDIA

 

Asociatia socio-culturala romano-italiana CONCORDIAFirma accordo

Web: www.concordia-ct.it, E-mail: info@concordia-ct.it

COMUNICAT DE PRESĂ

A fost semnat, azi 23 octombrie 2009, în fosta Mănăstire a Benedictinilor din Catania, un Acord de Colaborare între Facultatea de Limbi şi Literaturi străine a Universităţii din Catania şi Asociaţia româno-italiană CONCORDIA.

Acordul tinde să promoveze proiecte îndreptate spre intensificarea şi difuzarea studiului fenomenelor socio-culturale legate de prezenţa comunităţilor de străini, în particular celei româneşti, pe teritoriul provinciei Catania; cunoaşterea limbii italiene de către noii cetăţeni comunitari şi a formarea lor profesională; studiul patrimoniului istoric şi cultural al Siciliei şi României; înţelegeri şi schimburi ştiinţifice şi culturale cu instituţii româneşti.

Decanul Facultăţii de Limbi, prof. Nunzio Famoso, a făcut auspicii ca semnătura Acordului să fie un pas înainte semnificativ în dialogul intercultural cu comunitatea românească, cea mai numeroasă în provincia Catania.

In sfârşit, Vasile Mutu, Preşedintele Asociaţiei CONCORDIA, precum şi Consilier al Provinciei Regionale Catania pentru relaţii instituţionale cu comunitatea românească, a anunţat organizarea primei iniţiative comune în luna decembrie, ediţia a doua a manifestării culturale “Chipul României”, dedicate artei medievale româneşti şi evocării a 20 de ani de la Revoluţia română din 1989.

FOTO: Vasile Mutu (stanga) si Nunzio Famoso

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s