Dracula is dead

 

jim_sheilahCartea ”Dracula is dead” va fi lansata pe data de 9 noiembrie in Romania si America. Scrisa de sotii  Sheilah Kast (jurnalista) si Jim Rosapepe (fost ambasador al Americii in Romania in perioada 1998 – 2001)  cartea subliniaza o Romanie pozitiva,  a comunismului documentat, o tara a valorilor, asa cum nici macar un roman nu o cunoaste.

Structurata in 14 capitole, publicatia este foarte bine documentata. Autorii au vizitat toate orasele Romaniei de mai multe ori pentru o cat mai mare precizie informationala. Experienta fostului ambasador si  influenta pozitiei pe care o avea l-au ajutat sa discute cu anumite persoane si sa patrunda in cele mai importante locuri in care este imprimata istoria Romaniei.

” (…) Pentru ca am calatorit atat de mult prin Romania si pentru ca acum stim ca aceasta tara este mai mult decat Bucuresti, am organizat cartea in functie de calatoria noastra. ca toti americanii am fost fascinati de povestile  din perioada comunista – ce a mers, ce nu a mers, de ce unii oameni au plecat din Romania in acesti 42 de ani si de ce altii au ramas chiar daca si ei ar fi putut sa plece, cum unii si-au amintit cu oroare de acea perioada, in timp ce altii au multe amintiri amestecate”, povestesc autorii.

Daniela Vitelaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s